Фіналісти національного відбору на участь у міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення – 2024” провели презентацію своїх пісень, а також жеребкування черговості виступів.

За його результатами визначено, що виконавець Yaktak із піснею Lalala виступить у фіналі нацвідбору 3 лютого першим, вінничанка Ingret (Keeper) – другою, Nazva (Slavic English) – третіми, ANKA (“Палала”) – четвертою, Drevo (Endless chain) – п’ятим, Alyona Alyona & Jerry Heil (Teresa & Maria) – шостими, Mélovin (Dreamer) – сьомим, Skylerr (Time is running out) – восьмою, Ziferblat (Place I Call Home) – дев’ятими, Yagody (Tsunamia) – 10 і Nahaba (Glasses) – 11.

Крім того, на пресконференції відбулася презентація невеликих частин пісень, а повні їхні версії можна буде послухати на офіційних ресурсах національного відбору, зокрема в YouTube.

Загалом “Суспільне” отримало 389 заявок від 288 виконавців на участь у нацвідборі на “Євробачення-2024”, з яких 20 учасників було відібрано до лонгліста, а 11 потрапили до фіналу національного конкурсу.

Як повідомлялося, 68-й конкурс “Євробачення” у травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Гранд-фінал “Євробачення-2024” проведуть на стадіоні Malmö Arena в суботу, 11 травня, а півфінали, в одному з яких візьме участь і представник України, відбудуться 7 і 9 травня. Фінал нацвідбору відбудеться 3 лютого 2024 року у форматі телевізійного концерту.