У 35-й бригаді морської піхоти просять не хайпувати на трагедії та не робити передчасних і необґрунтованих висновків.

На Миколаївщині військовослужбовець застрелив заступника командира роти, а потім чоловік вчинив самогубство. Обидва військових були мобілізовані. Трагедія сталася ввечері 7 січня. Про це повідомив керівник Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Андрій Кльопов.

О 21:00 ми отримали інформацію, що військовослужбовець — старшина, застрелив зі своє штатної зброї АК-74 заступника командира роти. Орієнтовно, здійснивши шість пострілів, після чого здійснив самогубство”, – розповів Кльопов.

Керівник Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону додав, що після інциденту на місце події прибули правоохоронці, які провели огляд місця трагедії. Кримінальне провадження зареєстроване за статтею “Умисне вбивство”. Водночас начальник служби зв’язків з громадськістю 35 окремої бригади морської піхоти Сергій Козачинський заявив, що стрілянина сталася в одному з їхніх підрозділів. За його словами військові загинули в одному з пунктів тимчасової дислокації на Миколаївщині.

“Стався трагічний випадок, у результаті якого загинуло двоє військовослужбовців. Це сталося в одному з пунктів тимчасової дислокації на Миколаївщині”, – зазначив Козачинський.

У бригаді просять не хайпувати на трагедії та не робити передчасних і необґрунтованих висновків.

“Наголошуємо, що до завершення слідчих дій робити будь-які висновки передчасно. Прикро, що подібні випадки намагаються використати певні особи, які не розібравшись в ситуації, взялися розкручувати цю новину, а деякі ЗМІ, навіть не намагаючись отримати офіційний коментар від представника бригади, розпочали її поширювати. Подаючи все це під соусом того, як важко на фронті хлопцям на другий рік війни. І як через втому та відсутність демобілізації вони скоюють подібні вчинки. Хочемо зазначити, що озвучені судження є маніпулятивними, які не відповідають дійсності та роблять, так би мовити, “хайп” на трагедії”, – йдеться у повідомленні бригади.