У вінницьких мисливських угіддях побільшало зубрів — нарахували 125 червонокнижних тварин.

Облік проводили працівники Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.  Як відомо, Зубр Європейський занесений до Червоної книги України. Популяція цього виду знаходиться на території мисливських угідь Філії «Вінницького лісового господарства» держпідприємства «Ліси України», – повідомляють екологи.

В порівняні з минулим роком популяція червонокнижних тварин збільшилась на вісім особин. Для створення кращих умов існування зубрів регулярно підгодовують.

8 з 15-ти загиблих 2016-року вінницьких зубрів

Лісівники Вінниччини з 1979 року успішно розводять в лісах Вінницької області червонокнижного зубра. Щорічний облік диких тварин постійно підтверджує чергове збільшення кількості зубрів у вінницькій популяції, яка поки що залишається найчисельнішою родиною цієї червонокнижної тварини в Україні.

Однак, важких втрат популяції кілька років тому нанесли браконьєри. За невідомих досі обставин ними було знищено протягом одного дня більше п”ятнадцяти тварин. В тому числі й молодих телят. За однією з версій розслідування справи, до інциденту були причетні нардепи попередніх скликань.