У Гайсинському районі за нескладання протоколу про вчинення адмінправопорушення,  нетвереза водійка запропонувала поліцейським неправомірну вигоду – 5000 гривень.

Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

15 січня у Гайсинському районі співробітники поліції зупинили 33-річну кермувальницю автомобіля ВАЗ за порушення правил дорожнього руху. У ході спілкування з’ясувалось, що водійка має ознаки алкогольного сп’яніння, що вона не заперечувала, однак від проходження освідування відмовилась, – йдеться у повідомленні.

Під час документування адмінправопорушення жінка почала пропонувати інспекторам 5000 гривень за не складання протоколу.

Склали адмінматеріали

Стосовно водійки поліцейські склали адмінматеріали за вчинення правопорушень, передбачених ст.130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч.2 ст.126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання – до чотирьох років позбавлення волі.