Відео для них записували любителі «руского міра», які заблокувались разом із священником у церкві і одразу передавали по своїх каналах рашистським пропагандосам! Плакали і хвалили «прідті і їх защітіть»! Мало ще бомбили Ладижин «защітніки»?!

– Вчора законно люди зайшли в храм, який адепти «руского міра» тримали в облозі, а сьогодні вже вийшла передача із кадрами на рашаОРТ! Ви хоч уявляєте, як туди попасти навіть відомим росіянам і за які кошти?! А тут – все як по зарання спланованих нотах спецслужб рф (знімали з боку МП). Все оператівненько передали по своїх каналах, зліпили. Бо у всіх все, як ви розумієте, вже було напоготові! А головне зомбі – лохи(!), які зіграли окупантам «жертв».

Заклики прихильників МП «о помощи» одразу показали в рф на центральних телеканалах

Ось які думки висловили наші читачі, а ми їх зібрали.

– Хочеться цій дурі, що ридала там за кадром і знімала це для рашистів, підкреслюючи, що боса вночі з храму вибігла, подивитись в очі і запитати: а ти чого спала в церкві?

Коли люди прийшли з документами, що переважна біль­шість не хоче так, як ти, молитись путінській церкві, за кіріла, який закликає вбивати і твоїх дітей, чому ти цивілізовано не підкорилась? Закон треба поважати!

Чому ви на заклик батюшки, який вже давно зробив вибір не на користь України, благословивши сина стати капеланом для російських терористів, били палками парафіян ПЦУ, що прийшли молитись за мир і Україну? Чому священник МП закликав до акту непокори?! Чому ВИ будували демонстративно барикади?! Били безпомічних проукраїнських віруючих, перцевим газом травили?! Прикривались жінками і дітьми?!

Забарикадовані МП-шники не пускають військових до храму

Чому коли робили протиправні дії, в рф не гвалтували?! Ви що — не знали, що ВАС вміло нацьковують для цієї картинки рашистських пропагандосів?

Ви притомні, вєрующіє цього мацковского талібана? Вам ще мало, що путлер розв’язав цю страшну війну, бо ВИ ЙОГО ПОКЛИКАЛИ? Чули ж усі про «гонєнія на вєрующіх братьєв», про які заявив диктатор, коли розпочинав цю війну?

Ще клепку не включили?

Знаєте, хто найцінніший для спецслужб ворога? Ось такі «зомбоідіоти». Їм за допомогою своєї агентури в рясах вбили як кіл в голову псевдоідею і цькують куди треба.

Ви що, не розумієте, що вас використовують як «п’яту колону», пособників ворога, щоб розхитувати тил, знімати ось такі «картинки»?! Комусь на карточку за це ІПСО капнуло тисяч так 50-100 у.о. Не виняток, що «окровавленому» батюшці.

А що — на квартиру сину там же треба заробити?

- Хто гонить вас?! Чому брешете в угоду рашистам? Ви ж бачили збори, скільки було людей, бажаючих перейти до ПЦУ, ваших же парафіян! Вам же усім пропонували це зробити! І тому «преслєдуємому» попу запропонували разом перейти.

Парафіянка церкви, яка закликала на російських телеканалах «придти и помочь верующим»

Але ж ні, молитись українською, в українській церкві – то за феесбешними методічками вєлікій грєх! А сина віддавати благословляти чинити вбивства українців, дітей, стариків, руйнувати церкви — не гріх?

- І ти, ця боса тьотка, пішла за ним? Робила ці всі відосіки для рашистів?! Робила підніжки цій стікаючій кров’ю батьківщині?! Кур… тоді ти, а не божа людина! Господи прости!

А ще читачі повідомили, що ще в 14-му році в цій церкві роздавали молитви за «Беркут», що розстрілами майданівців займався. До речі, священником там був нині спочилий Сергій, син якого також викладає в рашистській академії.

Коли віруючі ПЦУ із проукраїнськими священниками зайшли до храму, захотіли повісити на ньому український прапор, то від тих же московських прихильників отримали шалений опір. Чому все українське в цій церкві не до душі священнику та віруючим, переконались невдовзі люди, оглянувши культове приміщення.

На храмі Казанської Божої матері тепер висить прапор України

Знахідки «руского міра» в цій церкві

Тут були і молитви за Кіріла, якого українське правосуддя підозрює у закликах до війни та геноциду українців. І прапори РФ. Чого вони тут? Готувались зустрічати «освободітєлєй»?

Дехто переконаний, що саме парафіяни цього храму наводили ракети на Ладижин, коли було бомбардування.

Ось як ці та інші знахідки «руского міра» у храмі характеризує монах, архімандрит ПЦУ Софроній Чупринка:

- Шокуючі знахідки були зроблені в Ладижинському храмі після того, як парафіяни української церкви потрапили сюди. Прихильники РПЦвУ що зробили з домом Божим? Заварені вікна і двері, матраци, всюди безлад. Взагалі стіни старовинного храму чорні від недбальства колишніх господарів. Але це ще не все. Два роки справжньої, страшної і жорстокої війни, тисячі вбитих і мільйони скалічених українських життів, а у самісінькому центрі України в храмі моляться на ікони... царської сім'ї останього російського імператора Миколи ІІ, ще більш вражаюча «икона адмирала флота российского святого праведного Феодора Ушакова»(!)

Знахідки у церкві після визволення із блокади прихильників «русского міра» ікони російського царя, прапорів рф, молитв за кіріла, антимінса з написом «московський патріархат»

Люди! Ви чуєте? Святий Федор Ушаков в Ладижині (!) Але це ще не все. Ікон там таких багато — і російського патріарха Тихона, і російських новомучеників та інших діячів імперської росії. Залишимо ці «ікони» і подивимося на літературу. Більшість книг видана в москві з благословення... патріарха кіріла (!) того самого, який благословив російських окупантів на війну проти України. Але найцікавіше, що було виявлено, це... антимінс з написом: МОСКОВСКИЙ ПАТРИАРХАТ»(!)

Хочу нагадати, що церква РПЦ в Україні переконує усіх, що вона незалежна від РПЦ і до Московського патріархату не має ніякого відношення, але богослужіння звершує на антимінсі, підписаному «московський патріархат»! Ось така в них незалежність. Російські прапори, російські «святі», книги, видані в москві, антимінс для Московського патріархату — то яка ж вони українська церква? Кому служать і хто їхній «великий господин и отец»?

Нагадаю, що у Вінниці декілька десятків храмів РПЦвУ московського патріархату, а в Україні їх тисячі. І в кожному храмі прославляють імперських «святих» і моляться за перемогу «воинства», тільки не українського, а російського.

Знайдені у церкві докази, що Московський патріархат досі є філіалом РПЦ в Україні

Читачі наші звертаються до депутатів:

— Ви ще довго будете зволікати з таким нагайним законом? Чи допомагаєте об’єднати, «сплотити», налаштувати ось таку армію «заколотників»?!

Віра — найблагодатніша царина, де можна таких демонів під прикриттям святості готувати, що нормальні люди не уявляють. Зате добре знають кагебістські попи. А не знають, то їм підкажуть куратори.

Чого ви ще чекаєте? На що надієтесь? Екстремізму від таких буде більше, прімірєнія — ніколи! Бо тут вони працюють і колотять не заради Бога, а по заданію…

Фотофакти журналіста «33-го» Романа Ковальського — з місця подій в Ладижинському храмі. Подивіться, в що перетворили храм піп МП із зомбі. Спали біля іконостаса, їли, нужду справляли… Як закували ворота та не впускали воїнів помолитись.

Чому депутат облради від УСГ заявляє про переслідування МП на Вінниччині?

Цікаво, що ревно на захист цих адептів руского міра став депутат Вінницької облради Ігор Хміль.

Він, як відомо, давній прихильник РПЦ в Україні. Тільки ось довгий час в період пандемії провів у США. Там же і його цивільна дружина.

Хоча був у цей час заступником голови облради.

Таку відсутність на робочому місці і часті поїздки до США пояснював важливими дорученнями від держави Україна і Вінницької облради.

Цікаво було б почути звіт про результати такої місії у США.

А ось в цьому конфлікті проглядається інша місія – допомагати ворогу створювати ІПСО проти України.

Бо кому як не депутату не одного скликання знати, що більшість має підкорятись волі меншості під час демократичного волевиявлення. І якщо є зомбі, які хочуть, щоб все було лише так, як вони хочуть, та ще й в угоду окупанту, то так не буде!

Брехнею світ пройдеш, але назад не вернешся.

Це протистояння в храмі у Ладижині набуло великого резонансу. І показало, до чого здатні промосковські попи та купки зазомбованих ними фанатів.

Як і те, на кого працюють такі фанатичні об’єднання.

Тетяна Квасюк