Суддя відклала слухання справи по обраній на виборах голові Оратівської ТГ Галині Лошак, яку сесія ради, як вона вважає, незаконно відсторонила від виконання своїх обов’язків

Тому подала позов до суду. Відповідачем виступає Оратівська ТГ.

Таку заяву суддя Маслоїд зробила офіційно під час судового засідання.

Пояснивши, що звернеться до антикорупційних органів щодо розгляду цього факту згідно чинного законодавства.

Чи судді погрожували, а чи пропонували хабаря, вона не уточнила. Зрештою, це вже покаже розслідування.

Як пояснив «33-му» адвокат  позивачки О. Мусіровський, такого в його судовій практиці ще не траплялось. Та і про інші подібні заяви суддів мало коли повідомлялось:

– Сьогодні 17.01.2024 у Вінницькому окружному адміністративному суді  відбулось судове засідання у справі за позовом Лошак Галини Василівни до Оратівської селищної ради про скасування рішення та поновлення на роботі. На початку судового засідання суддя Олена Маслоїд повідомила, що є перешкоди у проведенні судового засідання, зважаючи на те, що на неї вчинено тиск з метою винесення рішення проти Позивача. В зв’язку із зазначеним, вона має на меті звернутись до Вищої ради правосуддя, щодо тиску на суд.

Суддя Олена Маслоїд.

Зараз суддя готує офіційну заяву і відповідний протокол, який надасть сторонам справи.

Цей резонансний випадок ще тільки набирає обертів. Ми перші, кому дала коментар потерпіла сторона. «33-й» і далі буде слідкувати за цією «НП» в суді.

Оратівщина останнім часом дивує область і Україну численними резонансними подіями, вандалізмом на алеях воїнів, зніманням прапорів України на центральних площах, відкликанням партіями, які утворили коаліцію в районі, патріотичних депутатів. Затриманням на хабарі чоловіка виконуючої обов’язки голови Л. Ларіонової і ось новий скандал.

Позивач Галина Лошак

Залишається інтригою – Цей тиск на суддю чинив відомий нардеп, екс-прокурор, відомі політики, які стоять за «переворотом» в Оратові, чи як завжди послали чинити тиск на суддю пішаків, які візьмуть на себе відповідальність?

Далі – ще цікавіше. Відслідковуємо події разом.

Для довідки:

До  Вінницького окружного адміністративного суду Олена Маслоїд переведена  із Донецького окружного адміністративного суду.

Тетяна Квасюк