У департаменті транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради повідомляють, що наразі уже 18 вагонів “Tram2000” із Цюріха курсують трамвайними маршрутами міста. Загалом Швейцарська Конфедерація, на безоплатній основі, уже передала Вінницькій громаді 28 таких вагонів.

Фахівці Вінницької транспортної компанії зазначають, що перед випуском на лінії, трамваї дообладнують передніми та задніми поворотами, стоп-сигналами, дзеркалами заднього виду, у тому числі лівими, інформаційними системами, а також – системами оплати проїзду. Окрім того, вони мають пройти ряд юридичних процедур.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін зазначає, що працівники Вінницької транспортної компанії, під час робіт з технічної адаптації цих трамваїв, індивідуально підходять до кожного вагону.

«Ми дуже вдячні Швейцарській Конфедерації за таку підтримку нашого міста. Наразі фахівці Вінницької транспортної компанії займаються технічною адаптацією наступних вагонів. Адже це питання безпеки пасажирів й воно є вкрай важливим. Також варто наголосити, що частина трамваїв, які до нас надійшли, відповідно до Меморандуму, є донорами запчастин», – зазначив Андрій Сорокін.