На Вінниччині 73-річна українка Лідія Тульчій передала на потреби української армії 100 тисяч гривень. Ці гроші пенсіонерка отримала від держави – восени 2022 року на війні із російськими окупантами загинув її син Андрій Ротар.

Кошти пані Лідія передала організації “Учасники АТО “Патріот”. Жінка попросила, щоб їх витратили на придбання БПЛА для воїнів Збройних сил України.

Мати загиблого захисника України мешкає у селі Демківське Тростянецької громади Вінницької області. Жінка розповіла, що коли їй прийшли гроші від держави за загибель сина, то одразу сказала, що ці кошти їй не потрібні і вона віднесе їх до сільської ради, щоб передали військовим.

“Я говорю: “Навіщо мені гроші, якщо у мене дитини немає і нікого немає?” У мене залишилося три собаки і три кішки. Пенсії мені вистачить”, – сказала Лідія.

Нагадаємо, що Андрій Ротар отримав серйозне поранення під час боїв на Донеччині 23 серпня 2022 року. Він воював у лавах 56-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. Після поранення військового літаком доправили до Києва, де він переніс кілька операцій.
Понад десять днів лікарі боролися за життя 50-річного захисника України, але 4 вересня його серце зупинилося.

Героям Слава!

Андрій Ротар – гідний син своєї матері та України