На Вінниччині судитимуть працівницю митниці, яка вимагала хабарі за уникнення процедури декларування. Схему порушниця налагодила у пункті пропуску “Могилів-Подільський – Отач”.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

“До суду скерували обвинувальний акт стосовно державного інспектора митного поста “Дністер”, яка вимагала “винагороду” за уникнення процедури декларування. Слідством встановлено, що обвинувачена, виконуючи службові обов’язки на пункті пропуску “Могилів-Подільський – Отач”, налагодила схему отримання неправомірної вигоди від українців, які перетинають державний кордон. Інспекторка виявляла у людей кошти, сума яких перевищує дозволений ліміт, та вимагала хабар за уникнення процедури декларування, а саме – 100 доларів з кожних 10 тисяч доларів готівки, які перевищували допустимий ліміт”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували отримання нею хабаря на загальну суму 600 доларів, після чого жінку затримали. За клопотанням прокурора її відсторонили від займаної посади та на час слідства та застосували запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у понад 200 тисяч гривень, яку вона внесла.

Посадовиці митниці загрожує від п’яти до десяти років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна. Далі справу розглядатиме суд.

Нагадаємо, інспекторку митного поста, яка вигадала схему “відкатів” на Вінниччині, викрили у жовтні 2023 року. Тоді жінку відразу ж відсторонили від посади.