У власність Вінниці повернули джерело “Вишенське”. Суперечка за це питання тривала не один рік.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі.

“У грудні прокуратура  подала до суду два позови про повернення у державну власність незаконно приватизованих ділянок водного фонду джерело “Вишенське”. Його площа становить 0,12 гектара та розташована неподалік Вишенського озера. Після звернення прокурора до суду відповідач добровільно виконав вимоги позовної заяви та повернув територіальній громаді спірну ділянку”, – йдеться у повідомленні.

На підставі відповідного договору від 26.12.2023 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право власності на землю під джерелом за Вінницькою міською радою. 11 січня ухвалою Господарського суду Вінницької області закрито провадження у справі, у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем позовних вимог прокурора.

“Біля джерела “Вишенське” розташовані ще 14 незаконно приватизованих земельних ділянок, які перебувають у власності 10 людей. Надалі прокуратура інформуватиме про перебіг розгляду справи”, – додали у пресслужбі.

Нагадаємо, на околицях Вінниці знаходиться чи не єдине відкрите джерело, з якого й досі беруть воду люди. Місце популярне, хоча й не має чудодійних властивостей, якими зазвичай славляться подібні об’єкти.

Андрій Власенко