Зрештою, Іонафан вже більше 10 років має громадянство рф. Таємно, зрозуміло. Але викрили: як і багато чого ще антиукраїнського. То УПЦ (МП) дійсно українська церква, як вони нас переконують?

Бо митрополита цього, як заявив патріарх РПЦ Кіріл, його давнього друга, вже суд першої інстанції, підкреслюємо, як громадянина рф, бо президент позбавив його через це громадянства України, засудив за пропаганду «руского міра» і антиукраїнську діяльність до 5 років тюрми. Але три його адвокати подали апеляцію.

Тому і прийшла така група підтримки в рясах священників МП в Апеляційний суд. Фотографувались зумисне на сходах суду.

Щоб створити масовку для пропагандистських каналів «про гонєнія служителей церкві», як це нещодавно зробили в Ладижині!? Там взагалі віруючі МП, до речі, вірні цього митрополита, просили на російських каналах «прійті і ім помочь»… бо ж мало ще бомбили Ладижин. Тепер вже у Вінниці про «гонєнія» ІПсО розігрується.

І воно ж таке очевидне!

Бо ж вже давно митрополит за паспортом та духом росіянин, та ще й після виявленої антиукраїнської діяльності попросився на обмін до росії.

Але його ніхто не бере. Ну, чому?

Підсудний Митрополит УПЦ (МП) Іонофан та його близький соратник єпископ Сергій. Обидва позбавлені українського громадянства, бо мають російське

Як думаєте, чому друг Іонафана Кіріл «не хлопоче» про обмін друга, як одразу заявляв, про його преследованія? Чоловік поважного віку, хворобливий митрополит, громадянин рф, забирайте, спасайте! Бо ж сам просить! Україна на обмін віддає! А тут його ж могли сьогодні, якби не перенесли слухання, в камеру посадити? Чому не рятують? Адже такого статусу митрополит у рф шанований. Духовний гімн росії написав вже під час війни! Він там віддрукований і широко поширений. А ще митрополит Іонафан зображений у цьогорічному новорічному календарі рпц, як і інші митрополити МП. Бо їх досі вважають своїми, московськими! Особливо Іонафана-аксакала. То чому не забирають?

Ми запитали: українська сторона внесла у списки крайнього обміну. Але реально, як і зрадник Богуслаєв, не потрібен рф він зараз? Тримають хворого митрополита, щоб з цією масовкою в рясах творити ще одне ІПсО! Щоб одразу ці відео та на російські пропагандос-канали! А далі по світу пустити? Ну хто встоїть проти «гонимих божих людей в рясах».

І «обязательно» в рясах!

Не хвилюйтесь, на інші «мирські» заходи вони так не ходять. А тут треба російські «вліванія» відробляти?

І їм цей сценарій, скоріше за все, наказано довести до кінця!

Щоб цього проросійського митрополита ось так використати по повній. Щоб зняти і показати ці пристрасті на російських пропагандос-каналах. І так станеться. Як бачите, про здоров’я навіть своїх там ніхто не турбується.

Організатори цьо­го попівського шоу — Сергій та Іонафан, обидва ж громадяни РФ. Вони там невдовзі і опиняться. А ви ходіть і далі масовкою для роликів ворога. Але не брешіть, що ви тут українська церква. І що ви пат­ріоти України!

Тетяна Квасюк

Від редакції. — Феесбешна секта це. Купіть їм усім квитки до рашки, коли буде прийнятий закон про заборону МП, — ось як коментують події і такі ставлять запитання наші читачі.

А ви як думаєте?

Ах, да! Ще емпешники казали, що «очень не любят» наших журналістів. За правду? То це «взаімно»! Бо ми любимо Бога і Україну! І розуміємо наскільки небезпечна гітлерідеологія «руского міра».

22 січня відбулося перше засідання Вінницького апеляційного суду за справою митрополита Тульчинського і Брацлавського УПЦ (МП) Іонафана. Адвокати оскаржують вирок у 5 років в’язниці для митрополита з конфіскацією майна.

«Суд відхилив прохання сторони захисту про відвід суддів, але ухвалив провести дослідження усіх доказів Вінницького міського суду про скоєння митрополитом Іонафаном кримінальних правопорушень. Наступне засідання Вінницького апеля­ційного суду відбудеться 19 лютого цього року», — йдеться у повідомленні.

7 серпня 2023 року Вінницьким міським судом митрополита Тульчинського та Брацлавського УПЦ Іонафана визнано винним у виправдовуванні вторгнення РФ до України. Згідно з вироком, призначено 5 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Нагадаємо, слідство довело, що очільник єпархії зберігав на власному комп’ютері лис­тівки із заголовками: «Власти России! Библейский призыв для Вас», «История Крыма», «Донбасс — Россия», які розмножив з метою подальшого розповсюдження серед громадян. Друковані та електронні проросійські матеріали було вилучено у ході слідчих дій. Сторона захисту переконує, що це все слузі Божому підкинули. І на комп’ютер?

Ще вилучені банківські картки російських банків.