Страшна звістка знову прийшла до Джурина

— загинув Захисник Олександр Шаповал. Старший солдат, механік-водій-електрик управління командира батальйону взводу зв’язку механізованого батальйону військової частини А 4007, помер 8 січня в м.Дніпро. Війна забирає найкращих…

Знову Ладижинська громада у жалобі

В останню путь ладижинці провели воїна-Героя, стрільця-помічника гранатометника Збройних сил України Петра Смолія. Він назавжди став до небесного війська… Разом з побратимами він захищав країну на території Краматорського району Донецької області. Вірний військовій присязі, Петро сумлінно виконував бойові завдання та вірив у Перемогу. Але 12 січня серце Героя зупинилось назавжди.

У Райгородській громаді живий коридор

29 грудня у бою за нашу Батьківщину, в районі н. п. Курдюмівка, Бахмутського району Донецької області загинув житель с. Нові Обиходи – Сергій Зарицький. 19 січня земляки зустрічали труну з прапором навколішки. Плач і ридання у родині, у громаді…

Повертаються додому на щиті

Російський окупант забрав життя Костянтина Волянського із с. Болган Студенянської громади.

Костянтин став на захист України в жовтні 2013 року. Проходив службу в м.Луганськ, далі у військовій частині м.Вінниця. Призваний по мобілізації, служив на посаді радіотелеграфіста відділення взводу зв’язку. 17 січня захисник отримав поранення несумісні із життям поблизу н.п Первомайське Покровського району Донецької області.

На війні загинув Анатолій Река з Переорок

Анатолій Река служив у армії в танкових військах. Пройшов водійські навчання при військовому комісаріаті. Працював охоронником на хлібозаводі, пізніше – водієм-вантажником.

22 вересня 2023 року був призваний до лав ЗСУ. Проходив навчання в Ольгополі, воював на Донецькому напрямку. Був солдатом, стрільцем-санітаром механізованого батальйону однієї з військових частин. Мав позивний Рембо. 29 грудня 2023 року виконуючи бойове завдання поблизу н.п Курдюмівка Бахмутського району Донецької області зник безвісти. Рідні Анатолія вірили і чекали, що він обов’язково зателефонує та скаже, що все добре. На жаль, дива не сталося.

Вінницька громада прощалася із Захисником Вадимом Черницьким

Старший матрос 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського загинув під час виконання бойового завдання в Баштанському районі Миколаївської області 8 січня. Йому було лише 35 років…

Рідні кажуть, своє життя до останку Вадим віддав захисту Батьківщини. За участь у бойових діях та проявлений героїзм був нагороджений медалями «За участь в антитерористичній операції» та «За мужність та відвагу», а також нагрудним знаком «Ветеран війни».

Російські війська відібрали життя у Захисника зі Старих Прилук

Василь Приймак — стрілець (помічник кулеметника) 1 від­ділення 3 взводу оперативного призначення мужньо виконував свій військовий обов’язок та загинув за вільне і мирне майбутнє України.

Захисник приєднався до лав Збройних сил України 31 жовтня 2022 року, де весь цей час, незважаючи на втому та біль, уперто йшов вперед за волю та свободу, вірою та правдою боровся з окупантом за нашу Україну, за життя та майбутнє кожного українця!

Гнівань на колінах

Тут знову прапор над могилою… Дмитро Юськов народився в Криму. Після анексії Криму в 2014 році переїхав в Урожайне на Батьківщину своєї покійної матері.

У житті Дмитро був доброю, щирою та світлою людиною. Мав золоті руки, багато працював.

26 лютого 2022 року був мобілізований та ніс службу в рядах Морської піхоти України. Був у гарячих точках та мужньо захищав нашу державу, виконуючи найскладніші завдання.

Загинув Дмитро 20 січня під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого обстрілу в районі н. п. Краснополівка Бахмутського району Донецької області.

Калинівщина знову у скорботі

У жорстоких боях на Бахмутському напрямку загинув відважний захисник України, житель Нової Греблі Дмитро Котенко. До війни Дмитро працював на місцевому підприємстві, а у січні 2023 року чоловіка мобілізували до війська.

Загинув 7 січня внаслідок атаки ворожого дрона, до останнього подиху залишаючись вірним військовій присязі та Україні.

У Героя залишилися три рідні сестри.

У Козятині прощалися з воїном Артемом Сизонюком

У мирному житті Артем був підприємцем, батьком трьох дітей. Був активістом дорожнього патруля.

Веселий, активний, сповідував здоровий спосіб життя та любив подорожувати автомобілем.

В лютому 2023 року був призваний до лав Збройних сил України. Тримав оборону на Лиманському напрямку. Там опанував різні військові спеціальності: кулеметник та розвідник.

17 грудня 2023 року в районі н.п. Терни Лиманського району Донецької області при виконанні бойового завдання старший солдат Артем Сизонюк загинув, так і не побачивши свою ще не народжену дитину.

На 695 день повномас­штабного вторгнення

у Гайсинському районі попрощалися із трьома героями-захисниками.

Володимир Лупар до війни працював в «Укртелекомі», на спиртзаводі. Чоловік мав кохану дружину, з якою проживали у Зятківцях, виховуючи трирічну донечку Олександру. У жовтні 2023 року був мобілізований у лави ЗСУ. Службу проходив солдатом на посаді старшого стрільця 28 ОМБр. Загинув мужній воїн 29 грудня 2023 року поблизу н.п. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

У його рідному Гайсині та в Зятківцях прощалися мама, дружина, донечка.

Сергій Зарицький був солдатом в/ч А 0666

Ворог обірвав життя щирого патріота та Захисника України 29 грудня. Останній бій Сергія Зарицького відбувся в районі н.п. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

Павло Матієнко був механіком-водієм у в/ч 2960.

Загинув старший солдат 4 січня біля н. п. Невельське Покровського району Донецької області. У Павла Матієнка залишилися мати — Віра Григорівна та батько — Валерій Миколайовичу.

А напередодні під звуки тривоги ще у трьох громадах Гайсинського району прощалися із полеглими воїнами

Тростянецька громада попрощалася з Сергієм Нагуляком. Від 2 березня 2023 року стрілець-санітар військової частини А7096 із села Савинці вважався зниклим на позиціях поблизу н.п. Новобахмутівка Донецької області.

10 місяців рідні сподівалися на чудо. Та отримали звістку – визнано загиблим.

У Сергія залишилися рідні: матір Наталія Миколаївна, вітчим Віталій Борисович, брат Владислав.

Олексій Вусик проживав в Кунківській громаді. Був солдатом в/ч А4640.

2 січня Олексій загинув поблизу н.п Степове Покровського району Донецької області в результаті мінометного обстрілу. Поховали Олексія Вусика в Носівцях.

Пам’яті поета і воїна ЗСУ Максима Кривцова

Він більше віршів не напише.
Пішов творити у світи.
І кіт рудий не злове миші.
Потрібні там також коти.

Бог буде слухати поеми
І вірші, складені в боях.
Не чули ще в садах Едему
Такого болю у віршах.

Такої віри в Перемогу,
Такого Слова, наче криці.
І сльози потечуть у Бога
Від його «Віршів із бійниці»…

Олег Побережний,
вінничанин

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК