Сьогодні нам про такий захід повідомили зі шкіл Ладижина.

У п’ятницю, 19 січ­ня, відбувся благодійний ярмарок-аукціон на підтримку ЗСУ.

На ньому були представлені незвичайні роботи, які готували діти та працівники ліцеїв  та закладів дошкільної ос­віти. Адже це, в переважній більшості, були відстріляні гільзи різних калібрів, які взяли із собою на зворотному шляху наші волонтери БФ «КУМ» під час чергової поїздки на передову разом з головним освітянином м. Ладижин Юрієм Журбою.

Ідею розписати гільзи подали самі захисники. Талановиті вояки показали волонтерам свої роботи, написані у проміжках між обстрілами. І кілька кращих робіт передали на ярмарок.

Протягом трьох тижнів маленькі та дорослі митці втілювали свої задуми на залізних полотнах. Результат вийшов вражаючим!

Бажаючих взяти участь у ярмарку  прийшло чимало. Ведучий заходу – начальник відділу освіти Юрій Журба розповів про  кожен міні шедевр. Вироби активно переходили в руки своїх нових власників. Щоправда, деяким з них, аби отримати бажану річ, довелося поторгуватися. Найзапекліша «боротьба» розгорілась за ляльку-мотанку. Ціна на неї від 500 грн виросла аж до 3000 грн. Саме за таку суму дісталась новоспеченому власнику ця надзвичайно красива річ.

Найдорожчим лотом за 5000 грн стала натовська гільза – розписана чорним по «золоту». Загалом, за годину роботи благодійного ярмарку розпродали всі роботи.

Зібрані 50 тисяч гривень будуть використані для ремонту двох автомобілів, які пригнали з передової, аби в найкоротший термін повернути їх нашим захисникам.

Оксана САВЧЕНКО

Від редакції. Просимо всіх, кому є чим поділитись про ваших дітей та їхнє волонтерство — надсилайте розповіді на нашу ел. пошту gazeta@33kanal.com. Обіцяємо опублікувати в «33-му».

Пишімо нову історію нашої незламної України разом!