Щоб сказати, що Козятинська ТГ шокована – нічого не сказати. Адже це мабуть вперше з партії виключають голову такої великої ТГ.

Як відомо, з’їзд Української стратегії Гройсмана відбувся 30 січня. На ньому крім делегатів були присутні 5 запрошених членів партії. Тих, яких обласна конференція пропокувала виключити з своїх рядів за неналежну, за баченням партії, поведінку. Це Віталій Чуба, В’ячеслав Шило, Тетяна Томашевська, Віталій Поліщук і Юрій Деркач.

Тетяни Єрмолаєвої на з’їзді не було. Лист щодо її дій надійшов від Сергія Моргунова, члена партії УСГ та голови м. Вінниці.

Там вказувалось, що на неї поскаржились депутати фракцій Козятинськоі ради, голова партосередку Самгородка Людмила Лавренюк, депутат облради. Вони вказують на систематичне порушення норм законодавства і неетичну поведінку голови.

Після розгляду листа та додатків до нього з’їзд одноголосно виключив Тетяна Єрмолаєву зі своїх членів партії та оголосив процедуру відкликання голови Козятинської ТГ за народною ініціативою.

Члени партії УСГ пояснили, що Т. Єрмолаєва вибиралась на посаду голови від партії, тому така процедура законна.

Ось як прокоментував це рішення давній опонент Тетяни Єрмолаєвої Сергій Матвіюк:

– Остання крапля, що переповнила чашу терпіння в політичній партії Українська Стратегія Гройсмана впала.

Єрмолаєву Тетяну вигнали з партії, яка її привела до посади міського голови Козятина.

А  далі підемо до суду.

Всі депутати Козятинської міської ради, які її будуть підтримувати, можуть вважати себе заодно з особою, що заявила матері навіки двадцятирічного Героя “нє дєлай спектакль”.

Ганьба.

Сергій Матвіюк

Крім того він порадив голові писати заяву на складання повноважень.

Тетяна Єрмолаєва прокоментувала це виключення.

Вона пояснила, що ніколи не була політиком і не буде. Не займала посад у органах державної влади. Працювала фінансистом, далі почала займатись бізнесом. Тому для неї політика  є дивною, бо це така велика гра, де депутати нехтують інтересами громади.

А вона закликала їх думати за громаду, якій прийшли служити.

Три роки, як на посаді – важкі. Перший рік – ковіду.

Другий – війни. Третій – повне блокування депутатами  політпартій в залі рішень в інтересах громади.

Депутати виконували забаганки своїх лідерів і навіть якщо вони й хотіли прийти в сесійну залу, лідери забороняли їм це робити.

Сьогодні ці політичні ігри продовжуються і тепер вони вже працюють в її площині.

Щодо відкликання за народною ініціативою, то пообіцяла прокоментували пізніше це рішення, як цю процедуру вивчать юристи.

Але заявила, що є міським головою обраним народом. Тому і далі буде служити громаді, а не партіям.

І тільки народ має право її зняти з посади, а не партія.

Як далі розгортатимуться події – відслідковуємо разом. Детальніше – на відео. Копія рішення з’їзду УСГ – нижче. Як і відео із зустрічі батьків загиблих воїнів, де відбувся згаданий скандал.

Батьки Героїв прийшли просити виконати обіцянку влади оголосити загиблих земляків почесними громадянами Козятина.

Тетяна Квасюк