Не дивлячись на кримінальну справу та рішення про утримання у СІЗО з правом застави для Валерія Весняного.

Як відомо, на попередньому суді, коли його «закривали», голова Тульчинської ТГ наголошував, що він ні у чому не винен, нікуди не втікав і коштів для застави, прокурор просив 3 млн, у нього та його дітей немає.

Суд постановив внести заставу 800000 грн. Її внесла партія УСГ, від якої голова обирався. Далі підсудному стало зле і Тульчинського голову помістили до кардіоцентру у Вінниці і прооперували.

Але, враховуючи рішення судів, тепер голова може виконувати і далі свої обов’язки.

Коли вийде з лікарняного.

А в цей час вівторок став роковим для трьох партійців УСГ і начеб то соратників Валерія Весняного з Тульчинської  ТГ. Віталія Чубу, Юрія Деркача та Віталія Поліщука виключили з партії УСГ на з’їзді. Бо саме завдяки підтримці УСГ Віталій Чуба став секретарем ради. Юрій Деркач очолив фракцію.

Віталій Чуба

Але саме Весняний зробив подання проти Віталія Чуби про зняття його з посади секретаря ради.

Депутати підтримали.

Кажуть після цього саме звільнений секретар та його соратники «приклали руку», щоб справі по Весняному дати хід. Але мало що можуть говорити. Бо тепер навколо Тульчинської ТГ маніпуляцій хоч відбавляй.

Як відомо, на тому тижні, в акурат як засудили до утримання під вартою голову Тульчинської ТГ із правом застави, суд зобов’язав поновили Віталія Чубу на посаді.

З позначкою – НЕГАЙНО! І Віталій Чуба, кажуть очевидці, щоденно приходив у раду за поновленням.

Через те, що повноваження заступника Побережного не передбачають вирішення кадрових питань, йому не вдалось використати тих пару днів, щоб зайти на посаду.

І це вже важко буде зробити тепер, коли Віталія Чубу виключили з партії Українська стратегія Гройсмана у вівторок на з’їзді. Як і голову фракції  УСГ Юрія Деркача та члена партії  Віталія Поліщука у раді.

До ради на тому тижні ще прийшли представники родин загиблих воїнів. Вони після хвилини мовчання запитали у чиновників ради, суддів, чи це справедливо виносити рішення виплатити 100000 людині, яка не працювала, а воїни, поранені, покалічені на війні не можуть добитись виплат, отримують по 500-600 грн. ? Мали на увазі поновленого В.Чубу.

Як відомо, великий скандал із звільненнями із посад і партії виник у подружжя Чубів через так звані «танці» в роковини Вінницької трагедії. Коли рашисти ракетами обстріляли центр Вінниці.

В цей день, після траурного мітингу дружина Віталія Чуби Ірина вела у соцмережах пряму трансляцію із святкування з друзями іменин у Степашках із танцями під пісні запрошеного місцевого колективу.

Одна із них про «Ірку-зірку».

Одразу після цих «трансляцій» розгорівся скандал.

Він коштував Віталію Чубі, секретарю ради та колишньому голові райдержадміністрації посади та місця в партії. Бо навряд чи щось для нього змінить вже рішення суду про поновлення.

Що буде далі - детальніше в газеті «33-й канал».

Готові вислухати за цей час всі точки зору з приводу резонансну у Тульчині.

Тетяна Квасюк