Як кажуть диму без вогню не буває. Інформація, яка 29 січня сколихнула мережу, очевидно, не була вкидом. Як відомо, в той вечір мережею розлетілася інформація про звільнення Залужного. Згодом журналісти розповіли, що Зеленський таки зустрічався з головнокомандувачем і пропонував йому нову посаду.

Зокрема, про це розповіли у The Economist. Кажуть, їм вдалося підтвердити, що ввечері 29 січня Володимир Зеленський таки провів зустріч з Валерієм Залужним. Під час неї глава держави зробив пропозицію головнокомандувачу щодо зміни його посади.

У виданні зауважують, що президент України поки не оголосив заміну генералові. Припускають, що це може бути пов’язане з тим, що заміна Залужному ще не визначена.

Тим часом під час зустрічі Зеленський запропонував Залужному посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони, пишуть у The Economist. Від цієї пропозиції головнокомандувач ЗСУ відмовився.

А от у BBC зазначають, що посаду головнокомандувача пропонували відразу двом кандидатам. Мовиться про главу ГУР МО Кирила Буданова, а також командувача Сухопутних військ Олександра Сирського. Як зазначають джерела видання у військових колах, жоден із них не відмовився від крісла Залужного.

Як зазначають співрозмовники видання, кожен, хто може стати на місце головнокомандувача, приречений на порівняння з ним. І це непроста ноша, адже мегапопулярність Валерія Залужного складно переоцінити.

Сам же Володимир Зеленський, розповів BBC співрозмовник, обґрунтував необхідність відставки Валерія Залужного прагненням перезавантажити всю систему органів нацбезпеки та оборони України.

Хоча, інші джерела повідомляють, що основною причиною стало різне бачення процесу мобілізації. Джерела зауважують, що головком наполягає на поповненні армії на 500 тисяч осіб. А президент вважає, що це занадто багато. Адже все впирається у фінанси, бо людей потрібно екіпірувати та озброїти.