Російський окупант обірвав життя Артему Берілу із с.Липівка Томашпільської громади.

Захисник став на захист Батьківщини 20 липня 2017 року. Старший лейтенант Артем Беріл був командиром 1 взводу зведеної розвідувальної роти.

4 лютого внаслідок танкового обстрілу з боку противника під час виконання бойового завдання в районі Авдіївки Донецької області життєва зірка Героя згасла.

29 січня під час виконання бойового завдання загинув тростянчанин, солдат Євгеній Литвиненко. Солдат мінометного взводу батальйону оперативного призначення Західного ОТО прийняв останній бій в районі Вербове Пологівського району Запорізької області.

31 січня до Нараївки прилетіла похоронка про те, що наш сержант Микола Чучко при виконанні бойового завдання, виявивши стійкість і мужність у боротьбі з ворогом, загинув 7 вересня 2023 року в районі н. п. Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області.

31 січня в районі н.п. Веселий Гай Покровського району Донецької області, проявивши стійкість та мужність у боротьбі з агресором, загинув Євгеній Жуков — молодший сержант, командир відділення танкового батальйону.

Народився Євгеній в Могилів-Подільському районі, селі Серебринець. Здобув освіту за професією «Слюсар-ремонтник, слюсар з ремонту автомобілів».

30 січня в с. Іванівське Донецької області загинув гранівчанин Михайло Козовіта.

Загинув сержант ЗСУ Роман Лейбук. Він народився у с. Щаслива, по закінченні школи здобув спеціальність будівельника. Був призваний до лав ЗСУ. У складі 56 мотопіхотної бригади ЗСУ боронив незалежність нашої держави.

У одному з боїв під Пісками, на Донеччині, отримав важке поранення. Прооперований, проходив лікування, готувався до чергового оперативного втручання. Був відзначений нагрудним знаком «Учасник бойових дій». 2 лютого серце захисника перестало битися.

Василь Ващук загинув 8 листопада 2023 року поблизу населеного пункту Первомайськ, Донецької області. До сьогодні вважався безвісті зниклим. Народився в с.Яку­шинці, мав багато друзів, знайомих, які любили та поважали його.

До лав ЗСУ став у квітні 2023 року. Успішно пройшов військову підготовку за спеціальністю інженер-сапер, після чого боронив нашу країну від ворога на Донецькому напрямку. Війна забирає найкращих…

Війна забрала життя жителя села Якушинці – Миколи Мельника. Йому назавжди 33… Загинув захисник України 12 грудня 2023 року.

Влітку 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України, пройшов навчання в Англії, захищав Україну від агресора. Загинув в Авдіївці під час штурмових дій ворога 12.12.2023р.

31 січня загинув солдат, старший сапер, новітній Герой Дмитро Тарак, уродженець с. Балки.

Уланівська громада у жалобі. 22 серпня 2023 року поблизу н.п. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області загинув наш Ярослав Олійник. Ярослав — житель села Уланів, який вважався зниклим безвісти.

Знову надійшла чергова трагічна звістка з фронту до Іллінеччини. Під час виконання бойового завдання на околицях Роботине Запорізької області загинув наш земляк, уродженець с.Бабин, старший сержант Олександр Драмарецький. Він боровся з рашистськими окупантами за рідну землю, за незалежність нашої держави.

21 грудня 2023 року в районі н. п. Діброва Луганської області під час виконання бойового завдання загинув смертю хоробрих вірний Син України, вербівчанин — Володимир Грібанов. Він служив стріль­цем другого стрілецького батальйону і мужньо загинув, захищаючи свободу і незалежність рідної землі.

Ворог обірвав життя відважного воїна Збройних Сил України Віталія Обуховського з с. Слобода-Шаргородська. Він загинув 2 лютого, під час бою з окупантами, на Донецькому напрямку. Стрілець-санітар механізованого батальйону, вступив до лав ЗСУ у січні 2023 року. Він був надійним та відповідальним бійцем, стійко та впевнено обороняв від ворога рідну Україну, дім та двох своїх донечок.

14 грудня смертю хоробрих загинув Руслан Антименюк з с.Хоменки Вінницької області. Останній бій Герой прийняв в с.Підлиман Харківської області. Раніше, З серпня 2014 по липень 2015, приймав участь в АТО. 19.07.2022 був мобілізований до ЗСУ, був кулеметником. Без люблячого татуся залишилися дві донечки, без коханого чоловіка дружина, без сина залишилися батьки.

На війні з російськими окупантами біля м. Мар’їнка Донецької області 7 грудня 2023 року поклав своє молоде життя Микола Плахотнюк. 5 лютого отримано сповіщення про ДНК-ідентифікацію тіла загиблого. Родина і громада у жалобі…

У бою з ворогом загинув Дмитро Пустовіт. Боєць служив водієм-радіотелефоністом стрілецької роти. Він був справжнім українцем, героєм нашого нелегкого часу.

Вірний присязі на відданість Україні, Дмитро Михайлович загинув 2 лютого на Донеччині у бою з ворогом.

Станіслав Марценюк народився у Вінниці 4 січня 1971 року. Закінчив 17-ту загальноосвітню школу. Після чого здобув освіту у Національній академії внутрішніх справ. Все життя присвятив роботі в органах, був капітаном.

З перших днів повномасштабної війни чоловік став у лави ЗСУ. Служив у в/ч А1231. З вересня 2023 року у складі 35-ї окремої бригади морської піхоти брав участь у бойових діях на Херсонському напрямку. Серце Захисника припинило битися 2 лютого. Йому було лише 53 роки…

На колінах прощалися і з Героєм Олександром Орлом. Чоловік народився 12 серпня 1986 року у селищі Очеретине Покровського району, що на Донеччині. Навчався у місцевій школі, згодом здобув фах тракториста в училищі. Працював на коксохімічному заводі.

У травні 2022 року сім’я Олександра переїхала до Вінниці.

У листопаді того ж року Олександр мобілізувався до війська. Служив у 71-й окремій єгерській бригаді десантно-штурмових військ. Доля знову завела чоловіка на Донеччину. Загинув він у бою від численних поранень, неподалік від рідного селища.

Олег Степанюк долучився до захисників України торік у березні. Воював у складі військової частини А 4576. У званні молодшого сержанта командував відділенням. Виконував бойові завдання на різних ділянках фронту: Миколаїв, Мар’янка, Куп’янськ, Синьківка...

Чоловік загинув 25 січня на Харківському напрямку. Життя воїна обірвалося у 41 рік. З війни на сина чекали батьки...

Віктор Подолинний з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Воював у складі штурмової бригади Нацгвардії «Червона калина». Був сержантом, командиром відділення взводу оперативного призначення. Загинув під час виконання бойового завдання 20 грудня 2023 року. Йому назавжди залишилось 52 роки…

Олександр Назимко народився в Погребищі. У 1990-му переїхав проживати до Стрижавки. Працював фельдшером у Стрижавській амбулаторії.

Він у 2014 році одним із перших пішов захищати Україну. У складі батальйону «Золоті ворота» виконував бойові завдання на «нулі» у місті Щастя. А з початком повномасштабного вторгнення Олександр знову повернувся на передову служити Україні військовим лікарем та врятував життя не одного військового.

Його новою військовою родиною став 214-й окремий спеціальний батальйон OPFOR. Загинув воїн поблизу Бахмута 24 вересня 2022 року. Та лише зараз Героя зможуть поховати на рідній землі.

Вклоняємось перед відвагою, стійкістю та патріотизмом полеглих українських воїнів, які боролися за Перемогу!

Василь Сніцарук народився 1 січня1989 р. в смт Дашів Іллінецького району. Навчався у  місцевій школі, здобув професійно-технічну освіту  плиточника-лицювальника. Згодом родина переїхала до Літинського р-ну, в с. Дяківці. Старший стрілець-оператор гірськоштурмового відділення, солдат ЗСУ загинув 26.01.2024 р. поблизу н.п. Берестове Бахмутського району Донецької області. Похований 02.02.2024 р. в с. Кусиківці Літинської ТГ.

30.01.2024 р. при виконанні військового обов'язку загинув Вадим Романов, старший сержант ЗСУ, вірний патріот своєї Батьківщини, житель с-ща Літин, 24 січня 1973 р.н. Він народився та проживав у м. Вінниці, закінчив місцеву  школу №29. Здобув професію плиточника та у мирний час працював за спеціальністю.

Після повномасштабного вторгнення росії  без вагань став на захист рідної країни.  Головний сержант  - командир танка був справжнім патріотом, мужнім воїном, який вірив у Перемогу України. Похований 05.02.2024 р. в Літині.

Микола Гладун з 2014 по 2015 рік брав участь у АТО на сході України, а з  перших днів повномасштабного вторгнення російського агресора на територію  України зі зброєю в руках став на захист рідної землі.

26.05.2023 року під час штурмових дій противника біля н.п. Первомайськ Донецької області загинув стрілець-санітар, солдат ЗСУ, житель с. Кусиківці, 09.08.1976 року народження. Похований 04.02.2024р. в с. Кусиківці Літинської ТГ.

Олег Вакульський народився 21.02.1991 р. в с.Черемошне Тиврівського району. Навчався у місцевій школі. Працював різноробочим, мав професію столяра та зварювальника. У 2019 р. із дружиною переїхав у с. Селище.

У листопаді 2022р. був мобілізований до лав  ЗСУ. Був  сміливим та відважним воїном. 30.01.2024 року під час виконання бойового завдання біля н.п. Діброва Сєвєродонецького району Донецької області загинув стрілець 2 стрілецького взводу. Похований 03.02.2024р. в с. Селище Літинської ТГ.

Від редакції. Просимо представників громад надсилати до редакції розповіді про героїв-земляків із фото за адресою gazeta@33kanal.com

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК