Про це заявила заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд на засіданні Ради Безпеки “Росія і КНДР повинні понести відповідальність за свої дії, які підривають багаторічні зобов’язання за резолюціями Ради Безпеки ООН. Ці незаконні поставки зброї та потенційна передача технологій з Росії до КНДР підривають регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження, а також довіру до Ради Безпеки.

Але навіть за повної відсутності будь-якої серйозної демонстрації зацікавленості Путіна у мирному врегулюванні війни, Україна продовжує шукати шлях до справедливого і тривалого миру відповідно до принципів Статуту ООН

Навіть коли ми сидимо тут, Росія продовжує нехтувати міжнародним правом, подвоюючи свої порушення ембарго ООН на постачання зброї до Корейської Народно-Демократичної Республіки”.

Деталі: Роберт Вуд наголосив, що за трагедію в Лисичанську 3 лютого, коли внаслідок влучання снаряда у хлібопекарню загинуло щонайменше 28 осіб, несе відповідальність Кремль: “Кремль несе повну відповідальність за безсовісну смерть і руйнування, спричинені внаслідок агресивної війни Путіна проти України, розв’язаної в порушення Статуту ООН”.

Роберт Вуд заявив, що в той час, як Росія імітує турботу про українських цивільних осіб на окупованих нею територіях, російські війська продовжують завдавати величезних страждань українському цивільному населенню.

Він наголосив, що тільки Росія розпочала цю війну, і її агресія проти України є кричущим порушенням Статуту ООН та територіальної цілісності України. Саме цілеспрямоване прагнення президента Путіна знищити суверенну державу Україна та підкорити її народ є причиною затягування цієї війни.