07.02.2023 у бою під Вугледаром загинув Легіонер Центурії “Луцик” Євген Луценко, боєць 137-го окремого батальйону морської піхоти, фанат ФК “Нива” (Вінниця).

Він народився 22.08.2001 у Вінниці. Навчався в школі №32, а після 9 класу пішов вчитися до місцевого Центру профтехосвіти №1, де здобув спеціальність автомеханіка.

Попри те, що в 6 років лікарі поставили Луцику діагноз «астма», він з дитинства почав відвідувати секцію боксу, ходив на тренування з інгалятором, пізніше захопився змішаними єдиноборствами, брав участь у змаганнях.

З 6 років Луцик щосуботи відвідував з дідусем футбольні матчі на місцевому стадіоні «Локомотив», з 11 років почав вболівати за вінницький клуб “Нива”, згодом приєднався до фансектору команди.

З юного віку Луцик став на шлях Українського Nаціоналізму, долучившись до вінницького осередку Центурії ще до повномасштабної війни. Разом з побратимами він готувався до неминучого наступу московського ворога.

Як справжній Nаціоналіст, він ніс відповідальність за своїх рідних. Втративши в 2015 році батька, він незабаром лишився повним сиротою, та піклувався про 2 сестер, продовжуючи їх підтримувати навіть з фронту.

Коли почалася повномасштабна війна Луцик приєднався до 137-го Окремого батальйону морської піхоти. Він був одним з тих, хто брав участь в операції з визволення Херсону восени 2022 року, потім рушив з побратимами на Східний фронт.

Євген Луценко “Луцик” загинув у бою під Вугледаром 7 лютого 2023 року – він отримав смертельне поранення, намагаючись винести з поля бою пораненого побратима.

Слава Герою!

Вадим Кудіяров