9 лютого у ЗМІ було поширено відео розстрілу українських захисників окупантами під час захоплення позицій Сил оборони поблизу села Кліщіївка Бахмутського району.

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом вбивства окупантами беззбройних українських військовополонених поблизу села Кліщіївка Донецької області.

“На відео з ворожого дрона зафіксовано, що, ймовірно, командир одного з підрозділів армії держави-агресора під час штурму окопів ЗСУ віддає наказ не брати противника в полон. Під час наступу на позиції військові РФ розстріляли одного беззбройного полоненого, який виходив до них з піднятими руками. І вбили другого, кинувши гранату в бліндаж”, – заявили в Офісі генпрокурора України.

У відомстві наголосили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Це вже далеко не перший випадок розстрілу українських полонених російськими терористами.