Він був взірцем для своїх, жахом – для окупантів

У Вінниці поховали одного із кращих льотчиків-штурмовиків сучасної війни.

Коли Владу Рикову було шість, його намагались вбити. Хлопця врятував правоохоронець Юрій Покусаєв…

7 лютого один із найкращих українських льотчиків-штурмовиків 30-річний Владислав Риков здійснить останній, 385-й політ… Його вбила російська ракета…

Батько Влада — той самий янгол-охоронець Юрій Покусаєв, згадує:

– Син постійно проводив зі мною час на аеродромах. Коли дійшов час обирати ВНЗ, навіть запитання не стояло – тільки ХНУПС. Я дуже рано став батьком і, на жаль, дуже рано втратив сина…

Владислав мав позивний – MAGIC, його дали за віртуозний стиль пілотування.

У Влада залишились дружина та маленька донечка Міра. Командир обіцяє – завжди підтримуватиме їх!

Поховали пілота на Алеї слави у Вінниці – місті, в якому він ніколи не жив, та саме тут мріяв оселитись із родиною після перемоги…

Вінниця втрачає найкращих

Щодня Вінницька громада прощається із полеглими Захисниками…

Ярослав Драганов воював із ворогом у складі 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського. Останній свій бій прийняв 20 квітня 2023 року поблизу села Новобахмутівка на До­неччині. Герою навічно 31… Без батька залишився 9-річний син…

Сергій Маркуш у квітні торік став у лави ЗСУ. Разом із побратимами 46-ї окремої аеромобільної бригади воював на Донецькому напрямку. Загинув у бою поблизу Мар’їнки 7 лютого. Йому було лише 37 років…

Владислав Базенко був старшим солдатом 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка. Брав участь у найзапекліших боях. Життя воїна обірвалося 3 лютого на Лиманському напрямку. Це сталося на другий день після його 27-го дня народження.

Владислав Кобзар долучився до лав Збройних сил України на початку повномасштабного вторгнення. Воював із ворогом у складі 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Був зв’язківцем. Загинув вінничанин на Авдіївському напрямку 2 лютого. Захиснику назавжди залишилося 24 роки…

Обірвалося життя воїна Юрія Баранчука з Вінниці. Воїн служив у 95-й бригаді. Пройшов Бахмут, Авдіївку, Лиман. Під час служби Юрій захворів. Лікарі боролись за його життя, але 9 лютого серце чоловіка зупинилось. Про місце та час прощання повідомимо пізніше.

А 7 лютого під час запеклих боїв з рашистським ворогом у Херсонському напрямку героїчно загинув вінничанин Сергій Погоріло — учасник АТО з 2014 року, боєць окремого батальйону морської піхоти.

13 лютого Вінниця прощалася із загиблим Героєм Олександром Фігурним. Загинув Герой при виконанні бойового завдання 7 лютого на Запорізькому напрямку. Сиротами залишились 8-річ­ний син, дружина, батьки і сестра.

Раніше Вінницька громада прощається із Захисником Марценюком Станіславом Володимировичем.

Станіслав Марценюк здобув освіту у Національній академії внутрішніх справ. Все життя присвятив роботі в органах, був капітаном.

З перших днів повномасштабної війни чоловік став у лави ЗСУ. Серце Захисника припинило битися 2 лютого. Йому було лише 53 роки…

Ще трьох Героїв на щиті зустріла Жмеринка

Назавжди 25 Максиму Зволейку, який навесні 2023 року став на захист рідної держави. До того як взяти до рук зброю, Максим працював помічником машиніста локомотивного депо Жмеринка. Старший стрілець-оператор механізованого взводу механізованого батальйону військової частини загинув під час виконання бойових завдань і порятунку побратимів 9 січня поблизу Кліщіївки Бахмутського району на Донеччині.

З перших днів війни на захист рідної країни став Роман Фурманчук. Він вміло знищував ворога, адже був снайпером ще у часи строкової служби в армії. І в час повномасштабної війни навички, отримані раніше, допомагали воїну у виконанні бойових завдань.

За відвагу і мужність, проявлені у бою, був нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України» та медаллю «За оборону Авдіївки». Життя відважного 41-річного воїна обірвалось 2 лютого у Авдіївці.

З січня 2023 року стояв на захисті України та виборював мир для усіх українців і Микола Тищенко. Старший стрілець-оператор механізованого батальйону однієї з військових частин відважно боровся з ворогом-супостатом на Лиманському напрямку.

Микола Тищенко був патріотом та виховав любов до Батьківщини у своєї доньки Ольги, яка стала медиком та також відбуває військову службу.

Cерце мужнього воїна не витримало великого навантаження та 28 січня назавжди зупинилось.

У 20 загинув за Україну…

Захищаючи нашу рідну землю від загарбників, загинув Андрій Чергикало.

Лише 20… Навіки 20… Доброволець. Справжній патріот України. Дуже боляче... Втрачаємо нашу молодь. Втрачаємо наше Майбутнє. Вічна та світла пам'ять Герою України.

Трагічна звістка знову сколихнула Ольгопільську терито­ріальну громаду...

9 лютого поблизу н. п. Білогорівка Сєверодонецького району загинув кулеметник Андрій Полончук. У 2022 році був призваний на захист України, мужньо виконував військовий обов'язок.

Батько із Гранова поховав сина, якого виховував сам

В Краснопільській громаді попрощалися із Михайлом Козовітою.

Михайло у липні 2023 року вступив до лав ЗСУ. Був водієм мінометного взводу штурмового батальйону. Загинув Михайло Козовіта 30 січня біля села Іванівське Донецької області.

Над Дашівською громадою плакало небо

Тут провели в останню дорогу молодого героя, воїна, захисника України – Юрія Бекала. 11 лютого 2022 року Юрій підписав контракт на службу в ЗСУ. Був інспектором прикордонної служби 3 категорії, помічником гранатометника.

Рідні, друзі, побратими і громада прощалися з воїном біля дому батька у с. Кам’яногірка.

Андрій захищав рідний Херсон

Через повномасштабне вторгнення залишити рідний дім у Херсоні змушена була сім’я Тимошенків. Молоде подружжя із сином на руках знайшло прихисток у с.Заболотне Крижо­пільської громади.

Згодом Андрій Тимошенко став на захист України. 4 лютого під час виконання завдання поблизу н. п. Карлівка Покровського району Донецької області отримав поранення, несумісні із життям…

За рішенням рідних і близьких, поховання відбудеться на малій батьківщині, в м. Херсон.

Біль і сльози за синами…

5 січня в районі н.п. Новодарівка Запорізької області, внаслідок скиду з БпЛА вибухівки загинув відважний воїн, мешканець с. Адамівка Олександр Пасічнюк.

8 лютого на війні обірвалося життя Володимира Яворського. Володимир загинув під час виконання обов’язків військової служби, поблизу н.п. Невельське Донецької області. Бершадська громада у жалобі…

Назавжди на щиті повертається додому могилівчанин Олег Задачін

Він з перших днів повномасштабної війни пішов захищати рідну землю. 29 грудня 2022 року у важких боях у Бахмутському районі на Донеччині Олег загинув…

Ворог обірвав життя і відважного воїна Ігоря Ситника із с.Петрашівка.

Матрос Ситник був водієм-електриком відділення штабних машин роти зв’язку основного командного пункту. У вересні 2023 року отримав поранення. Лікарі боролись за життя нашого захисника, проте 6 лютого у Вінницькому шпиталі його серце зупинилось. Шпиківська громада у чорному смутку…

В Агрономічному попрощалися із загиблим воїном — Анатолієм Гусейналієвим

Анатолій рано залишився без батька. Після закінчення школи працював на будівництві. З серпня 2022 року добровольцем пішов захищати Україну.

13 червня 2023 року обірвалося життя сапера в районі н.п. Білогорівка Сєверодонецького району Луганської області. Лише тепер вдалося гідно попрощатися з Героєм…

А напередодні в громаді попрощалися ще з одним Захисником на щиті.

Віктор Подолинний із Він­ниці. Навчався в школі №23, вступив до Вінницького національного технічного університету. Працював програмістом в акціонерному товаристві «Укртелеком».

З 27 лютого 2022 року став на захист Батьківщини. Брав участь у боях за місто Лиман. Воював у складі штурмової бригади Національної гвардії України «Червона калина». 20 грудня 2023 року загинув під час виконання бойового завдання в селі Вербове Запорізької області.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК