25-річний чоловік утримував у заручниках матір та власну дівчину. Знущання над жінками зловмисник транслював у соціальні мережі.

Про це повідомляють у поліції Вінниччини.

15 лютого стало відомо про утримання в заручника двох жінок у місті Липовець. Відео знущання з матері та своєї дівчини зловмисник транслював у соціальних мережах. Жінки благали його відпустити їх, на що він реагував ще агресивніше. Упродовж трьох годин хлопець силоміць утримував рідних, наносив їм тілесні ушкодження, зокрема, і дерев’яною лопатою.

Правоохоронці намагались переконати чоловіка відпустити заручниць та здатись, однак він не погодився. Тому провели силове затримання зловмисника та звільнили жінок.

Як уточнили в Вінницькій обласній прокуратурі, чоловік, знаходячись за місцем свого проживання зачинив в будинку свою матір та неповнолітню дівчину. Погрожуючи ножем, заборонив їм покидати будинок. У подальшому правоохоронці через вікно, яке відкрила неповнолітня, проникли всередину будинку та звільнили незаконно утримуваних осіб.

Медики надали потерпілим необхідну допомогу, загрози їх життю немає.

Правопорушника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого, ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою.