Тиха акція “Ангели пам’яті” започаткована у 2014-му на честь Героїв Небесної Сотні. Традиційно вона відбувається 18-20 лютого не лише у містах нашої держави, але й у всьому світі. Без концертів, без пісень, без шумних заходів… Щороку українці у всьому світі створюють тисячі білих крилатих фігурок і витинанок із білого паперу – як нагадування  теперішньому і наступним поколінням про Героїв, які віддали життя за Україну.

– Білими ангелами ми поминаємо тих,  хто загинув за Україну. Це наша спільна болюча пам’ять і наша віра в Перемогу, – сказала  Юлія Щербань, голова ГО “Ведені серцем”.

– Вперше 20 лютого 2014-го ми у Вінниці вшанували пам’ять убитих демонстрантів у Києві. Згадайте той страшний шок  –  у центрі Європи беззбройних мирних людей, які відстоювали своє право на гідність, свободу і державність,  розстрілювали із вогнепальної зброї! У тому ж році рф анексувала Крим, почались вторгнення у Донецьку і Луганську області. Війна розпочалась у 2014-му, горе і біль українців тривають вже 10 років!

Спільна робота підтримує у невтішному горі. 400 заготовок для фігурок білих ангелів виготовили члени родин загиблих захисників України. А ще такі ж витинанки роблять діти у школах та інших навчальних закладах Вінниччини. Частина з них зроблені з паперу, але більшість — із водостійкого білого матеріалу, символічно прикрашеного синьо-жовтими сердечками.

– Ці водостійкі фігурки ангелів ми привозимо до могил наших Героїв, – розповіла Надія Бессараб, чий син Костя Бессараб навіки залишився 26-річним. – На деяких пам’ятниках вже є по кілька ангелочків, вони гарно зберігаються у дощ, сніг, негоду…

Людмила Боярська так само білими ангелами вшановує своїх загиблих племінників — 37-річного Сергія і 39-річного Павла Радківських.

Мами, сестри, дружини Героїв зранку до 19 год. трудяться  у “Квадраті”, після обіду на підмогу приходять учні і студенти.

Тиха акція “Ангели пам’яті розпочнеться у Вінниці 20 лютого о 12 годині на Майдані Небесної Сотні. Приходьте!

Ваш “33-й канал”