П’ять житлових об’єктів для переселенців збудують на Вінниччині.

Вінницька область долучилася до реалізації проєкту з забезпечення доступним житлом переселенців та людей, які постраждали внаслідок війни. В області збудують п’ять житлових об’єктів на 403 квартири.

Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Меморандум про співпрацю щодо будівництва житла для громадян, які постраждали від війни підписали між Вінницькою обласною військовою адміністрацією, Мінреінтеграції, Міжнародною організацією з міграції, а також трьома громадами області.

“Підписали меморандуми по одному з проєктів щодо житла для громадян, постраждалих від війни. Донором є Уряд Німеччини – 72,1 мільйона євро. Менеджером проєкту стала Міжнародна організація з міграції в Україні, а реципієнтами низка тергромад з Київської, Луганської, Вінницької, Чернівецької, Івано-Франківської та Львівської областей. Треба, щоб таких проєктів було багато, коли міжнародні гроші розвивають у громадах доступне житло”, – розповіла віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук.

Як відомо, Вінниччина прихистила чи не найбільше людей, які були змушені покинути рідну домівку, шукаючи порятунок. Зараз частина вимушених переселенців живуть у приватному секторі, а понад дві тисячі людей – у місцях тимчасового проживання. Житло стане доступним для ВПО та вразливого місцевого населення завдяки механізму, розробленому в рамках проєкту.

“Забезпечення житлом тих, хто втратив його через війну – наш пріоритет та водночас виклик. Від Вінниччини участь у проєкті беруть Агрономічна, Ладижинська та Хмільницька громади, які відповідають усім необхідним критеріям. Церемонія підписання меморандумів відбулася за участю віцепрем’єр-міністерки України Ірини Верещук та голови Представництва МОМ в Україні Алессії Скіавон. Завдяки цьому на Вінниччині збудують п’ять житлових об’єктів на 403 квартири. Також протягом 2024-2025 років передбачена реконструкція наявних житлових об’єктів”, – додав голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.