Як і в попередні рази, гундяєвці здивували. На цей раз зомбі-тьотки — прихильниці друга Кіріла – вистроювались у черги, щоб поцілувати біля турнікету суду йому руку.

Ми вже повідомляли про те, що суд першої інстанції у Вінниці засудив митрополита за антиукраїнську діяльність та виправдовування агресії рф, знайдену антиукраїнську літературу під час обшуку, до 5 років ув’язнення.

Адвокати подали апеляцію.

За цей час митрополит Іонафан, в миру Анатолій Єлецьких, попросився на обмін до росії.

Нещодавно він відсвяткував 75-річчя. Його привітав очільник УПЦ(МП) Онуфрій та патріарх РПЦ Кіріл. Очільник російської церкви, який благословляє росіян вбивати українців, навіть найпочеснішим орденом Сергія Радонежського нагородив свого давнього друга.

Крім того, президент Зеленський позбавив Єлецьких громадянства України. Бо з’ясувалось, що він є громадянином рф вже більше 10 років.

Як бачите з фото, прихильників МП і Іонафана є на Вінниччині чимало.

Варто згадати, що всі судді Тульчина відмовились розглядати його справу, бо вказали, що є чи були його парафіянами.

Чи залишить у силі вирок — 5 років — Апеляційний суд?

Апеляційну скаргу митрополита МП розглядають троє суддів. Захищає так само троє адвокатів.

І масовка із прихильників МП та підлеглих священників УПЦ (МП), як показали слухання, чимала.

Коли буде рішення апеляційного суду? Чи залишить він в силі рішення першої інстанції? Ось головна інтрига, адже тоді митрополиту УПЦ (МП) реально доведеться сісти в тюрму.

Стало відомо, що Україна запропонувала віддати митрополита за 100 українських військовополонених. Але в рф не дуже й квапляться задовільнити бажання Іонафана. Як повідомили наші джерела, перемовини тривають.

Тому щиро побажаємо, щоб такий обмін — 100 на митрополита-росіянина відбувся.

І якщо з собою він забере і цих «цілувальниць», то ми також не проти. А ви?

Андрій Власенко