Два друга, два побратими, два Герої на щиті

Коли весь світ святкував День закоханих, двоє молодих, неодружених патріотів України віддали найдорожче — своє життя, щоб зупинити російського окупанта.

Артур (для близьких і дру­зів — Артем) Іванішин та Вадим Кондратюк — волонтерили та займалися громадською діяльністю. Артем Іванішин мав псевдо Депутат. Вадим Кондратюк мріяв стати правозахисником та мав псевдо Юрист. Саме такі — розумні, небайдужі, щирі, прогресивні хлопці мали б розбудовувати країну. Обоє поповнили лави штурмової бригади «Лють», на фронті вміло керували БпЛА. Загинули на Бахмутському напрямку…

18 лютого уся Вінниця проводжала молодих Героїв… У своїх 23 вони стали Героями…

Вінниця втрачає найкращих

Напередодні вінничани навколішки прощалися зі ще одним вірним Захисником України Олександром Ульяновським. Олександр пішов на фронт у листопаді 2023 року. Воював у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Життя воїна обірвалося 6 лютого у бою під с. Голубівка Куп’янського району, що на Харківщині. Захиснику навіки 27…

Оплакують вінничани й Юрія Баранчука — мужнього воїна та патріота. Разом із побратимами відстоював суверенітет та незалежність Батьківщини на найгарячіших ділянках фронту: Бахмут, Авдіївка, Лиман… Життя воїна обірвалося 9 лютого від важкої хвороби. Йому було лише 44 роки…

Чорний смуток та біль у серцях рідних і друзів Геннадія Мельника. Воював у складі військової частини А 2960. У боях під Миколаєвом отримав важке поранення. Майже до останнього часу працював у Вінницькому територіальному центрі комплектування військ. 11 лютого воїн відійшов у вічність. Йому було 58 років…

У жалобі Вінниця за ще одним Героєм… Юрій Ілик став у лави ЗСУ у червні 2022 року. Був водієм бойової машини окремої штурмової бригади Нацгвардії. Брав участь у запеклих боях на Донеччині, Харківщині та Запоріжжі. На жаль, 26 січня життя воїна обірвала важка невиліковна хвороба. Йому навічно залишилося 56 років…

Ще одна посмішка Героя згасла навіки…

Єгор Шалінський — молода людина прекрасної душі, чесний, порядний. Коханий чоловік, люблячий батько двох донечок, чуйний син та надійний друг та колега. Але окупант обірвав життєвий політ мужнього захисника… Ще один Прапор з’явився на Алеї слави…

У Новоселівці у День закоханих поховали молодого воїна

У Бубнівському старостаті Гайсинської громади чергова жалоба. Кривавий лютий 2024 року приніс до с. Новоселівка трагічну звістку про загибель юного захисника України – 24-річного Владислава Бабака. Владислав служив за контрактом у лавах Збройних сил України у війсь­ковій частині 2896.

12 лютого Владислав Бабак прийняв свій останній бій неподалік н.п. Первомайське, що на Донеччині, отримавши травми, несумісні з життям. У Захисника залишилися мати, батько, два брати та трирічний син.

Ангелом повертається додому...

Йому назавжди 24 роки. Ще б жити творити, любити. Проте не судилося. Окупант обірвав життя Вадима Коропія — жителя смт Кирнасівка Тульчинської громади.

7 лютого Герой-захисник отримав поранення та був евакуйований до Дніпропетровської лікарні, де 14 лютого від отриманих травм помер.

Немає слів... Немає сліз... Є тільки біль і крик душі...

На війні згасла зоря талановитого художника, доброго сина, чоловіка, батька, щирого друга Михайла Мухи. Захисник загинув у боях на східному фронті, захищаючи нашу Батьківщину.

Уланівська громада на колінах. Вірний військовій присязі, внаслідок вогневого ураження ударним дроном ворога 13 лютого в районі н.п. Колодязі Донецької області отримав травми, не сумісні з життям Микола Оверчук, житель села Сальниця.

Літин оплакує своїх синів

10 лютого внаслідок артилерійського обстрілу ворогом українських позицій поблизу н.п. Синьківка Куп'янського району Харківської області загинув старший солдат ЗСУ, житель Літина Богдан Андрійчук.

В останню дорогу Літинська громада провела і мужнього Захисника, відважного воїна, сержанта із матеріального забезпечення прикордонної служби, жителя смт Літин — Анатолія Василініча. З честю та гідністю виконував свій військовий обов'язок в складі державної прикордонної служби. Але 9 лютого внаслідок авіаційного удару трагічно обірвалося життя доблесного воїна, патріота України, справжнього сина вільного народу.

Родина Полончуків втратила свого героя…

Ольгопільська громада попрощалася із загиблим воїном — захисником України Андрієм Полончуком. Із 2022 року він приєднався до лав ЗСУ. Був солдатом-кулеметником стрілецького відділення однієї з військових частин. Нагороджений медаллю «Ветеран війни-учасник бойових дій». Загинув Андрій Полончук 9 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Білогорівка Сєверодонецького району.

І знову біль від втрати розриває серця

У боях із російськими окупантами на Запорізькому напрямку героїчно загинув житель Піщанки, старший солдат 102-го окремого батальйону ТрО Сергій Хоменко.  Сергій був найкращим сином і братом, чудовим другом, здатним завжди підтримати й допомогти.

Небесні війська зустрічають ще одного бойового янгола Джуринської громади, жителя с.Калитинка Віктора Левицького. Солдат Левицький 13 лютого в районі н.п. Колодязі Донецької області при виконанні завдання з проведення ротації особового складу загинув під час артиле­рійського обстрілу.

Рідні шукали Героя серед живих...

Війна торкнулась і сім’ї Мялковських, яка мешкає у с. Рахни-Лісові. З травня 2022 року і до сьогодні кожен день для них став чорним. Василь Мялковський — стрілець-санітар механізованої роти під час виконання завдань в районі н. п. Сєверодонецьк Луганської області 5 травня 2022 року загинув. Увесь цей час рідні шукали Героя серед живих, але дива не сталося... Довгою та тривалою виявилась його дорога додому...

І Гайсин знову на колінах

Боронячи рідну землю, загинув старший сержант Ігор Нестерук. Мужній, відданий, патріотичний Син українського народу віддав життя за кожного із нас і за майбутнє нашої країни. Ми у вічному боргу перед його подвигом.

30-річчя зустрів у бою...

У бою за Україну загинув Андрій Споран — навідник механізованого відділення однієї з військових частин. Життя Воїна трагічно обірвалося 15 лютого поблизу н.п. Курдюмівка Бахмутського району Донецької області.

Війна для Андрія розпочалась ще в 2019 році. Незламний Воїн казав: «А хто, якщо не ми, така в нас доля — захищати Україну». Він мріяв після Перемоги повернутись до мирного сімейного життя, мріяв про дітей. Не судилося... Йому 8 лютого виповнилося лише 30... 15 лютого, виконуючи свій військовий обов'язок, солдат Андрій Споран загинув.

Доброволець загинув на фронті

17 лютого відбулась церемонія прощання з загиблим Героєм, жителем м. Гайворон — Петром Коцаном. Мужньо виконавши військовий обов’язок, солдат Петро Коцан загинув поблизу н.п. Красногорівка Покровського району Донецької області. Його втрата залишила велику порожнечу в серці кожного…

Поховати мужнього захисника, доброго батька і чоловіка, рідні вирішили в с.Осіївка, звідки родом батьки Петра.

Неосяжна хмара людського горя

Луко-Мелешківська громада знову в жалобі. Під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Терни Донецької області загинув житель с. Хижинці Дмитро Бевза.

У невимовній тузі весь Ольгопіль... 17 лютого під час виконання бойового завдання у н. п. Тягинка на Херсонщині загинув старший солдат Олександр Лавринюк. Гине цвіт нашої нації…

Йому назавжди 25…

Кожна війна має своїх Героїв, та, на жаль, забирає найкращих і найвідважніших…

Саме таким був Владислав Варушечкін із с.Вовчок. Матрос Владислав Варушечкін був гранатометником роти морської піхоти. 10 лютого внаслідок підриву на міні під час виконання бойових завдань поблизу н. п. Кринки Херсонської області загинув.

Немирів у сльозах

19 лютого на центральній вулиці міста прощалися із загиблим Захисником України Олегом Коломійцем. Тисячі земляків прийшли віддати останню шану справжньому патріоту, відважному Герою. Жовто-синій стяг тепер навіки майорітиме на цвинтарі у Мухівцях.

На Донеччині згасла ще одна зірка Героя

14 лютого під час виконання бойового завдання загинув молодий воїн Андрій Орлик із с. Горяни. Життя відважного Захисника обірвалось в одній із найгарячіших точок Донеччини. Андрій був справжній патріот, який змушений був полишити мирне життя та взяти до рук зброю, аби не ганьбив ворожий чобіт нашу землю, аби під мирним небом жив український народ.

20 лютого Вінницька громада прощалась із полеглим Захисником Юрієм Снігуром.

Воїн брав участь в АТО на Сході країни у 2016 році, пішов боронити Батьківщину і з початком повномасштабного вторгнення. Воював у складі 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Разом із побратимами виконував бойові завдання на авдіївському напрямку. За проявлену самовідданість був нагороджений державною відзнакою Президента України «За оборону України».

На жаль, 7 січня цього року Юрій Снігур отримав важке поранення. Серце воїна припинило битися 18 лютого… У нього залишились дружина та донечка.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК

Від редакції. Просимо представників громад надсилати до редакції для публікації розповіді про загиблих Героїв-земляків із фото за адресою gazeta@33kanal.com