Мобілізація в Україні триває. Вже відомо, що до другого читання законопроекту щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку подано понад 4 тис. правок.

Про це повідомив секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко. Йдеться про проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку” (№10449).

“До законопроекту про мобілізацію подали 3 тис. 776 правок в електронному режимі. Також подавали вручну – це ще орієнтовно 500 правок. До кінця тижня їх вноситимуть у порівняльну таблицю”

Оновлену версію законопроекту про мобілізацію Кабінет міністрів України передав до парламенту наприкінці січня. Попередню, яка була внесена наприкінці грудня, уряд відкликав через критику законопроекту в парламенті і суспільстві. 7 лютого ВР проголосувала за документ в першому читанні. До 21 лютого було встановлено термін подання правок до другого читання законопроекту.

Напередодні Роман Костенко зазначав, що до законопроекту про мобілізацію подано вже 2 тис. 527 правок. За попередньою інформацією, оборонний комітет почне напрацьовувати законопроект про мобілізацію до голосування в другому читанні вже наступного тижня.