У Вінниці вчителька Алла Гарник, яка втратила чоловіка, Ігоря, на фронті, вирішила взяти ініціативу у свої руки й придбала квадрокоптер та генератор для українських захисників.

За інформацією, опублікованою на сайті Вінницької міської ради, Алла Гарник працює вчителем у Вінницькому ліцеї №36.

Ігор Гарник активно брав участь у захисті України, служив на фронті під Краматорськом та на Луганщині. Після його трагічної загибелі в населеному пункті Невське, Алла вирішила використати отримані кошти від страхового відшкодування для підтримки військових.

За допомогою коштів пані Алли було придбано квадрокоптер DJI Mavic 3 Fly More Combo, який вже використовується на Запорізькому напрямку. Також був придбаний генератор, який забезпечує зв’язок на Донецькому напрямку.

Леся Ревацька, волонтерка та співзасновниця Волонтерського центру Луки-Мелешківської громади, підкреслила важливість цієї допомоги для військових, оскільки без генератора втрачається зв’язок і доступ до Інтернету. Крім того, квадрокоптер допомагає виявляти й знищувати ворожу техніку.

Сама Алла Гарник закликає всіх свідомих українців підтримувати військових у цей важливий час повномасштабної війни.

Зараз, в час повномасштабної війни, для мене — найближчі люди — це ті хлопці, які знаходяться на фронті й так само, як мій полеглий чоловік, нас обороняють. Я вважаю, що ми усі маємо допомагати Захисникам. Буду рада, якщо ця “пташечка” прилетить туди, куди треба, й знищить багато ворогів, — зазначила вона.