Тому в Росії мобілізаційний ресурс вичерпується  через великі втрати ворога.

Розмови про не вичерпність мобілізаційного потенціалу Росії при нинішніх втратах на війні в Україні хибні. Москві вистачить ресурсів ще на одну велику мобілізаційну хвилю.

“Доводиться навіть від дуже розумних людей чути слова розпачу, що в Росії мобілізаційний потенціал все одно більший за наш, тому, мовляв, як би не мобілізувались ми закінчимось, а вони залишаться. Це дуже хибне твердження”, – сказав екс-командир взводу батальйону “Айдар”, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону.

За його словами, такі роздуми базуються на тому, що у нас з ворогом однакові втрати.

“А це, на щастя, зовсім не так. Російський мобілізаційний потенціал більший за наш десь в три-чотири рази. І не більше. А от їхні втрати на фронті мінімум в 7 разів перевищують наші. На піку боїв в Авдіївці доходило до 10-кратного перевищення, навіть 12-кратного. Тобто за кожного нашого захисника чи захисницю лягало 12 окупантів. При таких втратах, якими вони воюють в них дуже вичерпний потенціалах”, – сказав Дикий.

За його словами, в Росії ще на одну велику хвилю мобілізації людського потенціалу вистачить, а далі – велике питання.

“Не треба забувати, що в Росії вже починаються протести дружин і матерів мобілізованих щодо повернення їх рідних. І це шириться. Якщо раніше була невелика кількість тих, хто був проти війни, але вони вже втекли з Росії. Тепер до цих протестів доєдналося багато абсолютно “ватної” публіки, яка ще недавно любила Путіна, але в якої забрали чоловіків на війну і не повертають. І зараз це шириться”, – наголосив Дикий.

За його словами, в окупантів ще й “залізо закінчується”. Адже ЗСУ щодня знищує десятки ворожих танків та ББМ.