Для чого дали дозвіл вирубати майже 3 га лісу ФОПу?

В одному з лісів біля села Майдан-Чапельський місцевий мешканець помітив, що почалася активна вирубка дерев.

Навіщо вирізають їх та чи є це законним?

До «33-го» звернувся Сергій Барчук, місцевий мешканець села Майдан-Чапельський. Він помітив, що в лісі Прибузького лісництва почали активно вирубувати дерева.

— Ще раніше помітив позначки на деревах.    Це вже тоді насторожило, а потім два дні тому (28 лютого 2024 — авт.) побачив, що велику площу вирізали, — розповідає чоловік.

Сергій одразу хотів викликати поліцію, але перед тим ще зустрівся з лісником, у нього намагався дізнатися, що відбувається. Також попросив надати документи, які підтверджують законність цих дій.

Перевіривши їх у єдиному реєстрі лісорубних квитків, переконався, що він є дійсним. У ньому вказується, що дія його починається з 16 лютого 2024 року по 31 грудня 2024 року. Спосіб рубки — суцільно лісосічна, а площа 2,4 гектари. Виконавцем рубки є ФОП Романенко Станіслав Михайлович. Тому запитання до лісництва та контролюючих служб/ «А з якою метою вирубують дерева?»

Ось що підозрює Сергій Барчук:

Бажаю Здоров’я! – Думаю що щось задумали !  І чуйка про це  в мене……Ще  після Майдану казали що замість лісу хочуть котеджи для своїх….». Тому потрібно добре все перевірити.