Незалежні експерти обрали 10 проєктів-переможців серед 60 поданих заявок. На реалізацію кожної ініціативи буде спрямовано до 100 тис. грн грантових коштів. Загальний бюджет конкурсу становить 1 млн грн.

«Ми сподіваємося, що власна справа, на яку ветерани отримають грантове підсилення від проєкту, змусить людей не лише бути більш активними та спроможними, а й поверне до повноцінного життя в їхніх селах та містечках. А в найближчому майбутньому допоможе у формуванні проактивного бізнес-ком’юніті на місцях», — каже Мар’яна Нарожна, координаторка проєкту та пред­ставник ГО «Соці­альний центр Вінниччини». 

БФ «МХП-Громаді» спіль­но зі своїм стратегічним партнером компанією МХП підтримують розвиток ветеранського бізнесу в громадах у межах програми «МХП Поруч» — це індивідуальний супровід та комплексна підтримка військових, ветеранів, їхніх родин та тих, хто чекає близьких з війни.

«Сього­д­ні дуже ва­жливо збе­регти наповнення міс­цевих бюджетів, завдяки яким громади можуть розвиватися. Проєкт дає Він­ниччині нові джерела надходження коштів, а згодом і створення нових робочих місць. Це важливо не тіль­ки для громад, а й для самих власників бізнесу, бо вони розвиваються як сві­домі під­приємці, які вболівають за країну, а тому працюють прозоро», – розповідає Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Протягом усього терміну реалізації проєкту переможці зможуть отримати менторську під­тримку експертів щодо старту, ведення чи розвитку власного бізнесу.

Проєкт реалізовується ГО «Соціальний центр Вінниччини» спільно з Українським ветеранським фондом Мінветеранів за підтримки Фонду «МХП-Громаді» у межах комплексної програми реінтеграції військових та ветеранів «МХП Поруч».

На конкурс подалося близько 60 учасників, з яких було обрано 10 переможців

Перелік переможців конкурсу бізнес-ідей «Під­тримка мік­ро­під­при­ємництва ветеранів війни та їхніх родин: від ідеї до реалізації на Вінниччині»: 

1. «Спортивний гурток з греко-римської боротьби «Олімп» (Вікторія Коваль, м. Могилів-Подільський);
2. «Сімейна теплиця, вирощування овочів та зелені в теплиці на продаж» (Василь Бобрик, м. Ладижин);
3. «Кав’ярня-маф «The History of the Brave/ Історія відважних» (Андрій Мельник, м. Він­ниця);
4. «Створення лінії для виготовлення піци та шаурми в діючому магазині-кафе» (Володимир Бессараб, смт Тростянець);
5. «Тепличні квіти» (Неллі Безсінна, с. Краснопілка);
6. «Вишию мрію» (Юлія Озімовська, м. Могилів-Поділь­ський);
7. «Вантажні перевезення причепом-зерновозом» (Денис Бровко, с. Мазурівка);
8. «Розширення діяльності СТО AVTODOC» (Олександр Він­ніцький, смт Вапнярка);
9. «Кав’ярня» (В’ячеслав Полюга, м. Ладижин).