Один з ярмарків – “Незламна мужність поколінь”, організували Харківський національний університет внутрішніх справ та ГО “ВІННИЦЯ ДАУН СИНДРОМ”.

Курсанти вишу виготовили фігурки із гільз, які їм передали з фронту наші захисники. Вінничани охоче донатили та купували  сувеніри з гільз від куль, що нищили ворога.

«За усіма локаціями де знаходиться університет – Суми, Кременчук, Кам’янець-Подільський та Вінниця відбулась акція «Незламна мужність поколінь». Ми збираємо кошти на потреби ЗСУ, зокрема штурмової бригади «Лють». У квітні в нас буде ранній випуск. Випускники поїдуть служити в різні міста України. Багато наших студентів є переселенцями і такими акціями вони роблять свій внесок в довгоочікувану перемогу. Адже прагнуть повернутись додому», – розповіла начальник відділу соціально-гуманітарної роботи Хррківського Національного університету внутрішніх справ Олена Сашуріна.

До акції долучились члени ГО “ВІННИЦЯ ДАУН СИНДРОМ”, яких об’єднує співпраця з університетом внутрішніх справ.

«На початку повномасштабного вторгнення зі мною зв’язалось керівництво університету, вони захотіли познайомитись з нашими дітьми. Організували зустріч на яку наші гості приїхали з подарунками, розважальною програмою, солодощами. Так і зав’язалась справжня дружба та співпраця. Тому ми сьогодні тут, також долучились до акції. За донат у нас можна отримати яскраві шкарпетки та печиво», – зазначила голова ГО “ВІННИЦЯ ДАУН СИНДРОМ” Марина Григорцева.

Під час акції у Вінниці вдалось зібрати 75 тисяч гривень. Ці кошти підуть на потреби ЗСУ.

А у приміщенні вінницького театру ляльок ладижинські школярі провели благодійний аукціон артзброї. Вони також перетворили “мечі на орала”. Діти дуже гарно розмалювали артилерійські гільзи, ящики від боєприпасів, тубуси від кумулятивних зарядів та інше використане військове майно, яке їм також надійшло з передової.

Ппід час аукціону вдалось зібрати понад 65 тисяч гривень на автомобіль для 59-ї мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Усього представили 60 експонатів. Розписували їх працівники й учні закладів освіти Ладижинської громади. Ось що розповів Юрій Журба, начальник відділу освіти Ладижинської міськради:

“Хлопці на фронті захищають нас, а ми освітяни також робимо все можливе, як і всі українці для того, щоб наблизити перемогу. Кожен заклад за бажанням отримував той чи інший використаний боєприпас. Він собі придумав тематику, над якою працювати, і таким чином протягом місяця ми отримали такі гарні розписані гільзи”, — розповів пан Юрій.