Фото ілюстративне

22 березня Вінниччина піддалася ракетному обстрілу, а також удару безпілотників. Відомо про влучання у Ладижині.

“Війна – поруч. Ворог – не тільки на лінії гарячих боїв. Сьогодні агресор поцілив в об’єкт критичної інфраструктури Ладижинської громади”, – повідомив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

Ворог атакував електростанції та лінії постачання енергії по всій країні. Виконуючий обов’язків міського голови Ладижина Олександра Коломійця зазначив у звернені, що у місті на певний час відключена електроенергія, тепло – та водопостачання. Задіяні всі служби, аби якомога скоріше все відновити. У громаді цілодобово працюватимуть пункти незламності, де можна зарядити мобільні пристрої, скористатися інтернетом та зігрітися.

“Із перших хвилин аварії усі працівники “Вінницяобленерго” на робочих місцях. Розуміння що відбулося – є, чіткий план дій – є, людський і технологічний ресурс – є. Триває кропітка робота по відновленню електропостачання. Дайте годинку, всіх включимо. Переможемо темряву разом”, – повідомили в обласній енергопостачальній компанії.

Як ми уже повідомляли, вранці очільник Вінниччини Сергій Борзов вказав, що під час атаки ворог застосував гібридну тактику БПЛА і крилатих ракет. Відомо, що у 2022 році окупанти кілька разів атакували Ладижинську ТЕС, що спричинило знеструмлення міста та околиць.