Від редакції. Просимо представників громад надсилати до редакції для публікації розповіді про загиблих Героїв-земляків із фото за адресою gazeta@33kanal.com

Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Вадим у 18 сам пішов у військкомат

За незалежність та волю України загинув її вірний син Вадим Вінничук. Молодий, вмотивований, відважний, чесний, із загостреним почуттям справедливості, незважаючи на юний вік, Вадим був прикладом справжнього чоловіка та патріота, відзначався неабиякою відвагою. Надійний та вірний побратим, людина слова та честі, світлий і щирий — таким його запам’ятали побратими.

У січні 2023 року 18-річний хлопець сам з’явився у військкомат і підписав контракт на службу в ЗСУ. Пройшов короткотермінове навчання в Британії. Солдат-стрілець служив номером обслуги механізованого батальйону, що в складі 21 окремої механізованої бригади. Перше бойове хрещення отримав на Херсонщині.

Далі були важкі бої за кожну п’ядь землі під Лиманом, Херсоном, Миколаєвом, Мар’їнкою,Тернами… У грудні минулого року отримав поранення, після реабілітації прибув у відпустку. Вступив до Вінницького аграрного університету, мріяв працювати на рідній землі після того як проженемо ворога. На реабілітації захотів відвідати рідну школу, зустрівся з учителями та дітьми, заїхав у Зозівський ПАЛ. Скрізь залишив по собі незабутні враження та гарні спогади і повернувся на війну. 5 березня в районі н.п. Терни Донецької області російський окупант обірвав лінію життя молодого Героя… Вірний присязі і Україні, Воїн героїчно загинув під час виконання бойового завдання.

Вінниця втрачає найкращих

Вінницька громада попрощалася із полеглими Захисниками…

Сергій Чуприна на фронт пішов у грудні 2022 року. Служив у складі 116-ї окремої механізованої бригади. Воював на Запорізькому напрямку. Останній бій прийняв під селом Роботине 26 липня 2023 року.

– Це була людина з великим серцем. До його думки завжди прислухалися і поважали. Колеги говорять про нього, як працьовитого, ініціативного і відданого своїй справі працівника. Усі ми до останнього сподівалися отримати звістку, що Сергій живий, але, на жаль, воїн повернувся додому на щиті. Заради нашого майбутнього, майбутнього наших дітей Сергій віддав своє життя, – згадують друзі.

Поповнив лави Небесного війська і Владислав Бойчук. Юнак пішов у ЗСУ щойно виповнилось 18. На війні перебував із 2021 року. Повномасштабне вторгнення зустрів на фронті. Боронив Україну у складі 3-ї окремої штурмової бригади. Свій останній бій Владислав прийняв 27 березня поблизу с. Орлівка Донецької області. Життя воїна обірвалося у 21…

На щиті повернувся у Вінницю і Роман Стрільчук. Вінничанин боровся із російськими загарбниками з 2023 року. Був і стрільцем, і кулеметником, і водієм. Служив у лавах 92-ї окремої штурмової бригади імені Кошового отамана Івана Сірка.

Роман загинув 24 березня внаслідок мінометного обстрілу позицій у Бахмутському районі. Воїну навічно залишилося 45 років…

- Автомобілі були його і улюбленим хобі, і покликанням. Він знав про них усе та вмів полагодити будь-який механізм, – розповідає брат полеглого Героя. – А ще був хорошою, доброю та справедливою людиною. Чуйним сином, братом, вірним другом…

До останнього подиху боронив Україну й Андрій Цвях. Ветеран пізнав пекло війни ще у 2014-2015 р.р. у зоні АТО і вже з 24 лютого 2022 р. перебував на бойових позиціях. Воював у складі 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені Кошового отамана Костя Гордієнка. Брав участь у жорстоких боях на донецькому, а згодом на харківському напрямках.

Загинув 18 березня цього року поблизу с. Синьківка Куп’янського району. Життя воїна обірвалося у 40 років… Вдома на нього чекали дружина та одинадцятирічний син.

Городківка зустріла воїнів на щиті

Загинув у запеклих боях за Україну Сергій Балюк.

18 квітня Захисник мав би зустріти своїх 31… Ще все життя попереду… Але горе прийшло в його дім у с.Гарячківка Городківської громади. Старший солдат Сергій Балюк служив навідником-оператором взводу оперативного призначення (на бронетранспортерах) батальйону оперативного призначення.

Під час виконання бойового завдання із штурмування військової армії російської федерації в районі н.п. Вербове Пологівського району Запорізької області, 20 лютого окупант обірвав життя Героя… Молодий, вмотивований, відважний, чесний, справедливий, добрий, Сергій був прикладом справжнього чоловіка та патріота, відзначався неймовірною відвагою. Справжній товариш, надійний та вірний побратим. Людина слова та честі. Пам'ять про Захисника буде вічною, а його подвиг завжди нагадуватиме про вартість свободи й незалежності нашої держави.

Сум та чорне горе переповнюють Городківську громаду

Володимир Вітошкін, якому 12 квітня мало б виповнитися 30, полинув у Небесний стрій. Став Янголом неба та нашим охоронцем. 31 березня поблизу Красногорівки Покровського району Донецької області Захисник прийняв свій останній бій. Призваний на військову службу по мобілізації 14 січня минулого року солдат Володимир Вітошкін служив старшим водієм десантно-штурмового відділення десантно-штурмового батальйону.

Світлий спомин про Героя-захисника назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, усіх, хто знав його, любив та шанував. Вічна пам’ять Герою!

Ювеліром був в житті і на війні

Вадим Безверхий не просто обрав собі позивний Ювелір — це був його хист і його робота. Але війна змінила фах, і він став солдатом, хорошим і перспективним військовим — так казав про героя його командир! Вадим Безверхий з Дашева загинув 16 березня поблизу н.п. Велика Писарівка Охтирського району Сумської області. Військовослужбовцю було лише 26… Щирі співчуття рідним героя.

Бершадська громада прощалася із двома Героями-земляками

У селі Михайлівка Бершадської громади відбулась церемонія поховання загиблого захисника Євгенія Садурського. Мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність Євген загинув 18 березня поблизу н. п. Кліщіївка Донецької області.

23 березня у громаді прощалися із загиблим Героєм Михайлом Підлубним. Михайло з честю та гідністю виконував свій військовий обов’язок. До останнього подиху безстрашно та віддано відвойовував кожен клаптик рідної землі в російського окупанта.

Ціна Незалежності та Волі Українського народу – занадто дорогі! Подвиг Героїв-бершадчан житиме вічно у серці кожного з нас, у пам’яті прийдешніх поколінь!

Знову важка втрата у Липовецькій громаді

На фронті загинув відважний Дмитро Пілат. Захисник служив у лавах Національної гвардії України. Брав участь у заходах щодо забезпечення оборони України в районі Лиману. В грудні 2023 року був переведений до штурмової бригади «Червона калина». Служив на посаді старшого стрільця роти оперативного призначення на бойових машинах піхоти Західного ОТО НГУ.

10 грудня 2023 року, під час виконання бойового завдання зі стримування російської агресії, в районі н.п. Вербове Пологівського району Запорізької області,

єдиний у батьків син Дмитро Пілат загинув…Йому було лише 28 років…

Похоронки летять у громади

Тростянеччина в жалобі... 24 березня під час виконання бойового завдання поблизу н. п. Первомайське Покровського району Донецької області загинув мужній воїн Ігор Сорочан, житель с. Летківка. Сержант Ігор Сорочан служив навідником 3 мотопіхотного відділення 2 мотопіхотного взводу 1 мотопіхотної роти військової частини А 2980. Навіки 52…

Могилів-Подільська громада оплакує ще одного Героя. 31 березня могилівчани прощалися із Захисником Геннадієм Арльонком. Воїн загинув на Донеччині, боронячи державний суверенітет та територіальну цілісність України.

Знову в небі над Хміль­ницькою громадою тужливим плином закружляли журавлі. Ще один мужній земляк-воїн полине з ними навіки до лав небесного війська…

17 березня в м. Костянтинівка Донецької області помер вірний військовій присязі, за нашу Батьківщину Олег Куцик — військовослужбовець Збройних сил України.

Світла пам'ять воїну, який поклав своє життя на вівтар своєї Батьківщини.

30 березня на щиті у рідне село Сальник востаннє повернувся відважний захисник України Віталій Лукіянчук, який поліг смертю Героя за рідну Україну. Уся громада гідно вшанувала пам'ять відважного захисника України. Вічна та світла пам'ять Герою.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК