У Вінниці 10 діб арешту дали хлопцеві, який оприлюднив через соцмережі ролик з образами та лайкою щодо президента, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ. Йдеться про скандал за участі сина колишньої судді.

Про це повідомляють у Вінницькому апеляційному суді.

“Залишили без змін постанову Вінницького міського суду, якою Дмитра Ч. визнано винним у вчиненні дрібного хуліганства та накладено на нього адміністративне стягнення – десятидобовий адміністративний арешт. 29-річний чоловік розмістив в Instagram відео, де нецензурно лаявся у бік Служби безпеки України та Міністерства ВС. Також образливо висловлювався стосовно президента України.

У скоєному вінничанин розкаявся, навіть видалив свій акаунт у згаданій соцмережі, однак рішення суду першої інстанції не прийняв. В апеляційній скарзі просив оскаржувану постанову скасувати, а провадження у справі закрити: вважає, що в його діях події та складу адміністративного правопорушення немає. На цьому наполягав і захисник правопорушника. На його думку, соціальна мережа не є громадським місцем, а дрібне хуліганство – це нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян”, – йдеться у повідомленні.

Судді з аргументами адвоката не погодилися, зазначивши, що до сфери хуліганства, як протиправних посягань на громадський порядок, належить і спілкування людей у віртуальному просторі, зокрема, соціальних мережах, чатах, форумах та блогах. Тож у Instagram має бути забезпечений громадський порядок. Поширене відео визнали не лише образливим, а шкідливим для України. Воно діє на користь ворога, який ретельно відслідковує українські джерела і використовує їх в інформаційній війні проти нашої держави.

Тому правопорушення, яке скоїв Дмитро Ч., за ступенем громадської безпеки наближається до злочину. Йому призначили найсуворіший вид адміністративного стягнення, що застосовується лише у виняткових випадках. Це – адміністративний арешт з триманням в умовах ізоляції від суспільства.

Раніше ми повідомляли про цю подію, тому уточняємо, що мова йде про сина колишньої судді з Вінниці Алли Чезганової – Дмитра Чезганова.

У січні хлопець розмістив відео, на якому він під гітару розповідає про те, що йому байдуже на СБУ, МВС і ВРУ. Зокрема, тричі молодик "послав" Зеленського.

"Дайте мені мільярд, буду його захищать. А чужі захищать я не буду. І в повєсткє напишіть: "рота Кошового і Пікало", ну а єслі нєт – то заваліть є**ло", – співав вінничанин.

Він також попросив 10 танків і 5 літаків, а як ні, то, мовляв, усі "в прольоті". ТЦК та поліцейським він пригрозив кастетом. Здається, що комусь іншому за такі фокуси довелось би з рік "посьорбати баланди".