5 квітня об 11.00 Вінницький міський суд продовжить слухання резонансної справи по обвинуваченню активістки Femen Аліси Виноградової та її «подільника» Івана Войтенка, які в ніч нa 14 листoпaдa 2017-го  у Вінниці  спалили декoрaтивний трaмвaйчик Roshen.

Сьогодні на засіданні суду 23 березня о 14.30

Алісі та Івану було заявлено суму матеріальної школи від ДП «Ізюминка» за спалений трамвайчик –фото-локацію в сумі 71 783 гривні 19 копійок… Поки що суддя Каленяк і представник ДП «Ізюминка» пропонують розділити суму збитків у, майже, 72 тисячі гривень солідарно між учасниками підпалу. І Іван Войтенко, як джентльмен, сьогодні в суді спершу навіть погодився на суму збитків 40 тисяч гривень на свою адресу… Але згодом свої слова забрав назад за порадою адвоката.

Водночас, сума в 72 тисячі зовсім не шокувала Алісу, яку більше обурила заява прокурора в обвинуваченні про «особливу міру цинізму та глумління над трамвайчиком «Рошен», що мало форму оголення жіночих грудей та загалом фігури до пояса!

В багатьох нормальних країнах дозволений нудизм і жінки вільно можуть показувати свої груди. Але прокурору в справі здалось, що мої голі груди серед ночі у Вінниці – це верх цинізму! – заявила Аліса в суді.

Також захисники обох підсудних вимагали експертизу та всі документи на фото-локацію, ціна якої здалась їм явно завищеною і відсоток її зносу до підпалу не встановлений.

А вже коли суддя Руслан Каленяк призначив чергове слухання в справі на 5 квітня та викликав свідків Аліса заявила, що її не дуже хвилює рішення суду у Вінниці та сума збитків:

– Я сплачу гроші за трамвайчик лише тоді, коли президент-олігарх поверне всі своїх статки із офшорів. Свою вину я не визнаю і сьогодні прийшла до суду у футболці «Рошен» – жити по-новому! Я думаю, цим все сказано! – зізналась активістка  FEMEN 23 березня після 40 хвилин слухання…

Нагадаємо, що в ніч нa 14 листoпaдa 2017-го близькo 1 гoдини у Вінниці oгoленa aктивісткa Femen підпaлилa декoрaтивний трaмвaйчик біля фірмoвoгo мaгaзину Roshen. Зa цим фaктoм пoліція Вінниці відкрилa кримінaльне прoвaдження.

За кілька годин після цієї акції проти компанії РОшен та Петра Порошенка відео із підпалом з’явилося на російських телеканалах… Бо нічну пожежу знімав професійний оператор, але Аліса досі не уточняє якого каналу, видання і з якої країни.

І ввечері 14 листопaдa минулого року в Києві вінницькі прaвоохоронці зaтримaли 25-річну Алісу Виноградову за вчинення хулігaнських дій тa підпaлі фотолокaції у центрі м. Вінниці.

Зa хулігaнство передбaчено покaрaння у вигляді позбaвлення волі нa строк від трьох до семи років ув’язнення.

За два дні 16 листопада 2017-го у Вінницькому міському суді Алісі «Огоньок» суддя Андрій Михайленко обрав запобіжний захід…  Активістці Femen Алісі Виноградовій, яка спалила декоративний трамвайчик на вулиці Соборній, голова суду присудив 60 днів домашнього арешту на нічний час – з 21:00 до 6:00 за місцем проживання у с. Гореничі Київської області. І за пару годин дівчину звільнити з під варти із зали суду…

Після 60 діб домашній арешт Алісі не було продовжено і вона провела 2 гучні акції. Спершу в Римі 24 грудня на Різдво її затримали, коли активістка Femen намагалася викрасти статуетку “дитя Ісуса” з різдвяного вертепу на площі Святого Петра у Ватикані. Про це італійська поліція повідомила в ніч на вівторок, 26 грудня. Напівоголена жінка з написом God is a woman (“Бог – жінка”) схопила фігурку з макету віфлеємської стайні, однак її зупинили правоохоронці.

Активістці закидають образу почуттів вірян, замаху на крадіжку та непристойних діях. Затримали також ще одну жінку, імовірно, її спільницю. У Femen заявили, що викрадачка – “секстремістка” Аліса Віноградова. За заявою організації, яка називає себе захисником прав жінок, метою акції був протест проти церковного “втручання у право жінки щодо власного тіла”, зокрема стосовно абортів та контрацепції.

Згодом 9 лютого у Відні активістка “Фемен” Аліса виноградова роздяглася на Віденському балу за присутності Президента України.  Активістка Femen атакувала оголеним тілом президента України Петра Порошенка під час його візиту на Віденський бал в Австрії. Зокрема Аліса вийшла на червону доріжку і оголила груди з написом: “Poroshenko, get the fuck out of the Ball!”. У Femen зазначили, що метою акції було сповістити спільноту про недопустимість присутності на аристократичному заході Петра Порошенка. Активістку затримали правоохоронці.

Є версія аісля поширень серії знімків із балу, що   активістку у Віденську оперу для роздягання провів посол РФ у Австрії Дмитро Любинський.

Коли оголена активістка Femen влаштувала акцію протесту проти Порошенка на Віденському балу один австрійський політик підібрав її одяг, а от російський посол просто посміхався

Вже 23-го березня у Вінниці має нарешті стартувати суд, на якому Феміда має визначити покарання для активістки Фемен та суму компенсації за спалений трамвайчик «Рошен» на Соборній.