Велике яблуко містить п’ять грамів клітковини та безліч інших корисних поживних речовин, зокрема кальцій, магній, фосфор, калій, вітамін С і вітамін А. Яблука також є одними з найдоступніших фруктів цілий рік.

Мія Син, лікарка-дієтологиня та авторка книги “Здебільшого на рослинній основі”, каже: “Яблука є хорошим джерелом клітковини, яка є важливою для нормалізації травлення”. Вона додала, що клітковина допомагає їжі рухатися через травну систему. Алісса Боссе, лікарка-дієтологиня в Центральній медичній допомозі штату Огайо США, також каже, що клітковина в яблуках допомагає травленню та активно запобігає закрепам.

Яблука також є джерелом особливого типу клітковини, яка називається пребіотиком і яка діє як їжа для вибіркового живлення корисних бактерій у кишківнику. Як результат, збільшується як різноманітність, так і кількість корисних бактерій, які є двома маркерами здорового кишківника.

Обидві лікарки стверджують, що розчинна клітковина в яблуках пов’язана зі зниженням рівня холестерину ЛПНЩ.

Якщо втрата ваги є однією з ваших цілей, вживання яблука щодня може піти вам на користь. Жінки з надмірною вагою, які перекушували трьома яблуками (або грушами) на день, втратили більше ваги за 12 тижнів, аніж жінки з надмірною вагою, які перекушували вівсяним печивом.

Наукові дослідження показують зв’язок між споживанням яблук і зниженням ризику деяких видів раку. Це пов’язано з високим вмістом антиоксидантів у яблуках. Антиоксиданти захищають організм від згубної дії вільних радикалів, уникнути яких неможливо. Яблука містять антиоксидант кверцетин, який особливо потужно зменшує запалення та підтримує імунну систему.

Незважаючи на природний вміст фруктози (фруктового цукру), споживання яблук щодня пов’язане зі зниженням ризику розвитку діабету 2 типу. В одному науковому дослідженні, яке враховувало 10 000 людей, ті, хто регулярно їв яблука, мали меншу ймовірність розвитку діабету 2 типу, ніж люди, які не їли яблук регулярно.