Перші в цьому році подробиці багатомільйонного проекту стали відомі під час ревізії ходу робіт мером Вінниці Сергієм Моргуновим.

– Будівельники звітують, що роботи на мосту виконано на 70%… І загалом капремонт триває з випередженням графіку. Ми в свою чергу станом на кінець березня профінансували цей важливий для міста проект на 47 мільйонів гривень і загальний кошторис не здорожчав, бо багато чого купили і замовили ще в 2017-му, – прокоментував хід реконструкції мосту мер Вінниці.

– Так коли відкриття? Є точна дата?

– Ми обіцяли і минулої осені вчасно відкрили рух половиною Київського мосту… Всі роботи, експертизи і випробування маємо завершити до кінця сезону тепла в 2018-му році. По даті відповім, що ми не в Союзі, аби прив’язуватися до якихось «червоних» дат календаря і відкриття… Водночас, я вдячний всім вінничанам за терпіння і розуміння необхідності тих незручностей, що маємо через ремонт мосту. До фінішу робіт ще десь півроку, але якщо темп і якість будуть витримані, то цей міст після капремонту буде стояти і працювати наступні 70 років!

Нагадаємо, що перший за 40 років існування капремонт Київського мосту розпочали у Вінниці 14 березня 2017-го і він розрахований на 24 місяці із загальним кошторисом 69,140 млн. грн…