Чоловік хотів “допомогти” батьку вирішити питання, які пов’язані з відведенням земельних ділянок під будівництво.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Батько обвинуваченого є колишнім народним депутатом VII скликання від “Партії регіонів” та чинним депутатом Жмеринської міської ради від забороненої “ОПЗЖ”. Однак під час повномасштабного вторгнення РФ чоловік виїхав з України та фактично не виконує депутатські обов’язки. Натомість його бізнесові та політичні інтереси у місті й регіоні представляє син, який торік добровільно склав повноваження депутата міської ради.

“На початку 2023 року в його батька загострився конфлікт з іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих бізнесових питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво. Син вирішив “допомогти” батьку та планував організувати замовне вбивство депутата – члена постійної земельної комісії Жмеринської міської ради. Організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців вбивства та надав їм інформацію про майбутню жертву. За це він пообіцяв заплатити 8500 доларів”, – йдеться у повідомленні.

У ході спецоперації працівники ДБР імітували вбивство та зробили постановчі фотографії, які посередник продемонстрував замовнику. А після передачі грошей за злочин організатора затримали “на гарячому”.

Нагадаємо, чоловіка затримали у серпні минулого року. Тоді йому оголосили про підозру в організації закінченого замаху на вбивство, вчиненого з корисливих мотивів на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відомо, що тоді депутатські повноваження Жмеринської міської ради добровільно склав Віктор Вікторович Жеребнюк - син колишнього народного депутата, який входив до складу фракції “Партії регіонів” Віктора Миколайовича Жеребнюка.

Детальніше про це читайте в газеті «33-й канал».

Андрій Власенко