Від редакції. Просимо представників громад надсилати до редакції для публікації розповіді про загиблих Героїв-земляків із фото за адресою gazeta@33kanal.com

Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Соколи летять у небо

Захищаючи Україну, загинув житель смт Теплик Сергій Мельник. На захист України Сергій став у червні 2023 року. Служив оператором 2 взводу протитанкових ракетних комплексів військової частини А4576.

12 травня під час виконання бойових завдань, відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, солдат Сергій Мельник загинув в районі Часового Яру Бахмутського району Донецької області.

Йому назавжди 40… Мати втратила єдиного сина, єдину дитину, єдину надію…

Липовецька громада знову в жалобі

16 травня в районі н.п. Терни Краматорського району Донецької області, під час виконання бойового завдання, загинув мешканець с. Лукашова, солдат 21 ОМПБр Сергій Дронов.

У с. Лукашова навіки попрощалися з Героєм.

В Агрономічній громаді попрощалися

з воїном Іваном Прокоповичем, який загинув 12 травня, боронячи землю України від рашистської орди.

Служив солдатом у 120 бригаді на посаді водія. Був вірним військовій присязі і загинув 12 травня у н.п. Стариця Вовчанської міської громади Чугуївського району Харківської області під час виконання бойового завдання.

У Джулинці жалоба

На Донеччині 11 травня загинув військовий Олександр Скріпник, стрілець другого стрілецького відділення, стрі­лецької роти військової частини А7334, призваний на вій­ськову службу по контракту 28.02.2024 р. першим відділом Гайсинського РТЦК та СП Він­ницької області.

Чорним вороном війна увірвалася в родини

20 травня в с. Довгалівка провели в останню путь Андрія Бензу. Останній бій він прийняв біля с. Кринки Херсонської області 16 травня.

Андрій у 2009 році призваний до лав ЗСУ. 2 листопада 2022 року призваний по мобілізації. Служив у морській піхоті.

«Він був справжнім воїном, достойним Вальгалли. Шкода, що війна забирає кращих синів нашої неньки України. Смерть Андрія не буде марною. Всі вбивці наших героїв будуть покарані. Всі — це питання часу. Вічна слава Герою», — останні слова побратима.

Дива не сталося….

29 серпня 2022 року в районі населеного пункту Степова Долина Миколаївської області загинув Юрій Добранський, 22 липня 1969 року народження.

Довгі місяці очікування, надії, суму та сподівання. Проте, на жаль, дива не сталося.

Молодший сержант Добранський Юрій Борисович служив водієм механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону.

Шпиківська громада у жалобі.

У село Крищинці Тульчинської громади прийшла чергова трагічна новина.

Від рук російського агресора загинув Володимир Лесько, 28 липня 1987 року народження.

Сержант Лесько Володимир Васильович служив водієм взводу протитанкових ракетних комплексів.

Вірний військовій присязі, у бою за Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, поблизу Красногорівки Донецької області 19 травня Герой-захисник загинув.

Небесне військо поповнилось ще одним захисником

Янголом неба став В’ячеслав Мазур,1 жовтня 1977 року народження, житель с.Петрашівки Шпиківської громади. Життєва зірка захисника згасла 17 травня.

Батьки втратили єдиного сина, сини — турботливого батька.

У селі Гнатків Томаш­пільської громади горе

Обірвалась лінія життя Павла Олефіра, 11 листопада 1973 року народження.

Головний сержант Олефір Павло Володимирович був командиром автомобільного від­ділення взводу матеріального забезпечення.

10 травня в Дніпропетров­ській обласній клінічній лікарні імені І.І. Мечнікова життєва зірка Героя-захисника згасла.

Янголом неба

став Віктор Гребенюк, 12 жовтня 1984 року народження, житель смт Піщанка.

Молодший сержант Гребенюк Віктор Петрович служив розвідником – номером обслуги третього розвідувального відділення розвідувального взводу.

Захисник був вірним Вій­ськовій присязі та Українському народу, мужньо виконував свій військовий обов’язок. 14 травня, під час виконання бойового завдання в с. Стариця Вовчанської міської громади Чугуївського району Харківської області Віктор прийняв свій останній бій.

Справжній патріот, воїн, відданий захисник та чудова людина. Саме таким Віктор Петрович запам’ятається кожному, хто знав Героя.

Захищаючи Україну, на війні поліг військовий з Томаш­пільської громади

Небесне воїнство поповнилось ще одним ангелом, ним став Олександр Пустовіт, 10 серпня 1985 року народження, житель с.Ракова.

Молодий і перспективний, добрий та щирий, вірний патріот рідної держави у грудні 2023 року став до лав Збройних сил України, аби захистити від ворога Україну, рідних та близьких.

Солдат Пустовіт Олександр Віталійович служив навідником другого механізованого від­ділення механізованого батальйону.

10 травня під час проходження військової служби у н.п. Михайлівка Миколаївського району Миколаївської області, життєвий політ Героя обірвався… Ще в одній домівці оселилися горе, розпач і сум.

Море сліз і болю…

Чергова трагічна новина прилетіла до Крижопільської громади. Ворог забрав життя Петра Луби, 2 листопада 1986 року народження, жителя села Красносілка.

Солдат Луба Петро Миколайович служив гранатометником механізованого батальйону. 12 травня під час виконання бойових завдань в районі н.п. Крохмальне Куп'янського району Харківської області Герой-захисник загинув.

Могилів-Подільська громада попрощалася з Героєм

Олексій Колєснік, 2 березня 1986 р. народження. Воїн загинув 14 травня, виконуючи бойове завдання по захисту Батьківщини в Харківській області.

16 травня, до Хмільницької громади «на щиті» повертається захисник України Вадим Данилко, бойовий медик, який загинув 28 березня біля Часового Яру Донецької області.

На війні передчасно обі­рвалося життя нацгвар­дійця Миколи Нечипорука.

За плечима у Миколи Нечипорука шістнадцять років служби у лавах Національної гвардії України, бойові випробовування в зоні АТО, ООС та повномасштабна війна з російськими окупантами. Він був мужнім та відважним захисником, пройшов тернистий шлях українського захисника та помер від важкої хвороби в зоні бойових дій, на Запоріжжі.

В Ободівській громаді попрощалися із загиблим захисником Іваном Столяром.

Іван народився 1986 року. Був солдатом в/ч А0666.

Загинув Іван Столяр 8 травня в районі с. Нетайлове Покровського району Донецької області.

Поховали героя в селі Цибулівка.

У Гайсині попрощалися з героєм-захисником Богданом Наумовим.

Народився Богдан Володимирович 25 січня 1980 року. Працював електриком в Гайсинській лікарні. Був солдатом в/ч А 4984.

Загинув 6 травня в районі н.п. Новомихайлівка Мар’їнського району Донецької області.

Поховали захисника у селі Шура-Мітлинецька поряд з родиною.

У Бондурівському старостаті попрощалися із загиблим героєм Миколою Рибаченком.

Народився Микола Миколайович 23 травня 1971 року в селі Шура-Бондурівська. У мирному житті працював трактористом, комбайнером, водієм навантажувача. З перших днів війни пішов добровольцем. Був головним сержантом у в/ч А7334.

Загинув герой 8 травня в ра­йоні н.п. Новопокровське.

Вінницька громада на колінах перед Героями

На цьому тижні в обласному центрі прощалися із 5 Захисниками.

Денис Слободянюк — 24-річний захисник вступив до лав 71-ї окремої єгерської бригади. Навчався працювати за кулеметом. Загинув 10 травня на північно-східному рубежі країни. Деталі останніх хвилин життя єдиного сина батькам поки невідомі. Та вони назавжди запам'ятають його доброю, порядною, вихованою людиною.

«Він писав для себе музику та грав на гітарі. Дуже любив зірки та небо. Міг годинами дивитися у телескоп. Також захоплювався автомобілями. Надзвичайно добра та спокійна дитина. Ми назавжди запам'ятаємо його таким», – з сумом говорить мати оборонця.

У Дениса Слободянюка залишилися мати, батько, дідусь, бабуся.

Олександр Михальнюк долучився до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення. Олександр вступив до лав 120 бригади ТрО ЗСУ. Був командиром відділення у стрілецькому батальйоні. Разом із побратимами тримав оборону Донеччини, а під час контрнаступальних дій у 2022 році – звільняли Харківщину.

Оборонець загинув 13 травня під час ворожого мінометного обстрілу на харківському напрямку.

Олександру назавжди 52 роки... У нього залишилися мати, дружина, син та двоє сестер.

Олександр Лєснік став на захист Батьківщини на початку повномасштабного вторгнення. Воював у складі 14-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії «Червона калина», був розвідником.

Загинув у бою поблизу с. Вербове Запорізької області 26 липня минулого року. Та лише зараз Вінниця може гідно попрощатися із Захисником. У пам’яті рідних оборонець навічно залишиться 23-річним…

«Олександр мобілізувався уже в перші дні повномасштабного вторгнення. Казав, що йде воювати, бо хоче, щоб наш синочок, якому тоді ледь виповнився місяць, жив під мирним небом», – розповідає дружина полеглого Героя.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК