26 травня на площі Святого Петра у Ватикані відбулася меса з нагоди першого Всесвітнього дня дітей. Під час заходу з Папою Франциском зустрівся Роман Олексів, який вижив після ракетного удару по Вінниці влітку 2022 року. Для хлопчика – це другий прийом з понтифіком.

Про це повідомив батько хлопця Ярослав Олексів.

“Знову мали можливість зустрітись з Папою Римським Франциском і ще раз розказати про свою історію боротьби і незламність українського народу”, – зазначив чоловік.

У богослужінні взяли участь десятки тисяч дітей з усього світу, адже ця Євхаристійна молитва стала кульмінаційним моментом першого відзначення в Католицькій церкві Всесвітнього дня дітей.

Нагадаємо, в грудні 2023 року хлопчик, що вижив після атаки на площу Перемоги у Вінниці, вже був на аудієнції з Папою Франциском. Роман син колишнього декана Львівської музичної академії Ярослава Олексіва. Влітку 2022 року разом з матір’ю дитина приїхала у Вінницю до родичів. У фатальний день вони прийшли  відвідати приватну лікарню, яку знищила російська ракета. Мама Ромчика Гвлмна загинула, закривши своїм тілом сина.

Загинув і лікар Ковальчук, до якого на прийом був записаний хлопчик.