Вперше в Свято-Вознесенському монастирі було звершено богослужіння. Божественну Літургію очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон з братією та духовенством єпархії.

Місцеві жителі кажуть, що «це благословення для села та промисл Бо­жий, що в минулому лі­карня, яка лікувала тілесні хвороби, тепер буде лікувати душі людей».

При вході у корпус колишньої лікарні архієрея зустрів настоятель монастиря архімандрит Софроній (Чуприна), голова Лука-Мелешківської ОТГ Богдан Августович та староста села Іванівка Валентина Кушнір. Розпочалося святкове богослужіння в майбутньому братському корпусі монастиря, де планується облаштувати домовий храм на честь Собору трьох святителів.

Усі присутні відчували особливу благодать, яка наповнила невимовною радістю серця місцевих жителів та численних прочан, які приїхали на свято у монастир з сусідніх сіл та з Вінниці.

Приміщення не могло вмістити усіх присутніх, а тому багато людей стояли біля входу в корпус. Загалом на святкування до чоловічого монастиря цього дня приїхало більше 150 прочан. Під час богослужіння митрополит Симеон підніс молитву за Україну, перемогу і справедливий мир.

Після Божественної Лі­тургії усі присутні на чолі з архієреєм і духовенством вирушили до уклінного Хреста, який був виготовлений фірмою «Альфа-Зруб» та встановлений військовослужбовцями на місці майбутнього головного монастирського храму на честь Вознесіння Господнього. Після освячення митрополит Симеон звернувся до всіх присутніх зі словами привітання та архіпастирського благословення на розбудову духовного осередку. Настоятель монастиря архімандрит Софроній подякував митрополиту за благословення та турботу. Усіх присутніх пригостили смачними гостинцями, виготовленими в Центрі професійної технічної освіти № 1.

За церковними та українськими традиціями митрополита Вінницького і Барського Симеона зустрічали у Іванівському монастирі

Свято-Вознесенський чоловічий монастир в с. Іванівка має стати взірцем благочестя і віри та вказувати усім бажаючим спасіння душі, шлях, який веде до Царства Божого, – наголосив митрополит Симеон.

Нагадаємо, що монастир знаходиться в с. Іванівка Він­ницького ра­йону по вулиці Українська (колишня лі­карня). Наразі монастир розбудовується, а то­му потребує допомоги – в газоблоках та дере­в'яних і металевих матеріалах для перекриття даху. Потрібна сітка для огорожі. Якщо ви маєте можливість внести свій вклад у розбудову монастиря, залишившись в його історії як фундатори. Приєднуйтесь. Карта для пожертв 4149 6090 1325 2731.

Телефон монастиря +38 (093) 131 30 29.

Віктор Снігур