Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Новими Янголами поповнюється Небесне військо

Чергова трагічна новина постукала до Тульчинської громади. 22-річний Андрій Щіпцов, житель м.Тульчина, віддав життя за Батьківщину.

Старший солдат Щіпцов Андрій Володимирович служив старшим оператором 3 протитанкового відділення протитанкового взводу.

5 червня під час виконання бойового завдання, в районі села Парасковіївка Покровського району Донецької області Герой-захисник отримав поранення. Андрія було направлено до одного із медичних закладів міста Дніпро. Лікарі боролись за його життя, проте 14 червня життєва зірка Захисника згасла. Він ціною власного життя здійснив найбільший подвиг справжнього патріота – віддав його за Незалежність.

У Ладижині в останню путь провели солдата Анатолія Ошкодера

Анатолій народився 5 червня 1973 року в Ладижині.

18 квітня 2022 року був призваний до лав ЗСУ. Служив водієм снайперського відділення.

13 червня поблизу н.п. Нова Полтавка Краматорського району його життя обірвалося.

Щирі співчуття рідним та близьким. На жаль, війна вбиває…

У Бершадській громаді попрощалися із полеглим на війні Юрієм Тихим

Народився Юрій 25 травня 1979 року. Проживав в селі Кидрасівка. Був сержантом 1-го прикордонного загону в/ч 9937. Юрій загинув 8 червня в районі н.п. Хотімля на Харківщині.

Завжди привітний та радісний — таким героя запам’ятають односельчани, рідні, друзі, побратими і всі, хто був з ним знайомий. Юрію було лише 45 років…

Війна забрала брата й чоловіка

У Карбівці жалоба за загиблим героєм Сергієм Кирилюком. Сергій народився 2 липня 1978 року в селі Криштопівка Іллінецького району. Юнак дуже рано осиротів, тому його забрала до себе під опіку сетра, яка проживала у селі Вербівка Іллінецького району. Робочу спеціальність здобував в Іллінцях, навчаючись на тракториста. Невдовзі створив родину та переїхав з дружиною до села Карбівка.

8 березня минулого року приєднався по мобілізації до лав ЗСУ. Служив на посаді солдата, стрільця-помічника гранатометника механізованого батальйону 41 бригади. Солдат Сергій Кирилюк загинув 12 червня в районі Часів Яр Бахмутского району Донецької області. У воїна залишилась дружина, син та донька.

Алла Леонідівна за останній місяць переживає подвійну втрату. Ще не вщух біль втрати за загиблим братом Вітковським Леонідом Леонідовичем, 1975 року народження, якого поховали 6 червня у селі Джуринці Райгородської ОТГ, а вже довелось поховати свого коханого чоловіка…

Почорнілі мати і дружина..

У Бершадській громаді попрощалися із полеглим захисником жителем села Флорине — Сергієм Загороднім. Народився Сергій 9 лютого 1987 року. Був старшим матросом в/ч А2802. Сергій загинув 3 червня в районі н.п. Білий Колодязь Харківської області внаслідок авіаудару з боку противника.

У Тростянці знову море сліз і болю за загиблим героєм — захисником Василем Очеретнюком.

Народився Василь 14 січня 1970 року. Зростав у дружній багатодітній родині, де, крім нього, було ще шестеро дітей: три брати і три сестри. У Тростянці закінчив восьмирічну школу, і вступив на навчання до Вінницького профтехучилища №7. Здобув спеціальність столяра. Згодом пішов працювати в місцеве сільськогосподарське підприємство «Україна», звідки був призваний в армію. Після закінчення проходження строкової служби Василь Очеретнюк багато працював, останніх три роки — водієм.

25 січня минулого року був мобілізований у Збройні сили України. Молодший сержант Василь Очеретнюк служив водієм автомобільного відділення підвозу боєприпасів взводу матеріального забезпечення танкового батальйону військової частини А4689 21-ої окремої механізованої бригади. Загинув 4 червня в районі населеного пункту Новоселівка Краматорського району Донецької області.

У селі Ярмолинці попрощалися з Кіборгом Олександром Бондаренком

Народився Олександр 5 грудня 1981 року в селі Ярмолинці. Разом з братом-близнюком весь час був по життю разом. Був учасником бойових дій у зоні АТО.

Захищав Донецький аеропорт, а отже був Кіборгом. Він завжди першим йшов у «м’ясний штурм противника» та був беззаперечним героєм. «Такої сміливості та відваги, як у Сашка, ще треба позичити… Він нічого не боявся, нищив ворога і мріяв про Перемогу. Але не судилося… Досі не віриться, що його нема…»,- охарактеризував спочилого штурмовика один із побратимів.

Олександр з перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт захищати свою рідну землю. Солдат проходив службу на посаді водія 2 десантно-штурмового відділення десантно-штурмового батальйону у 79 ОДШБр. Загинув Олександр Бондаренко 6 червня неподалік Новомихайлівки Покровського району Донецької області.

У Бершаді знову «Плине кача»

Тут попрощалися із 38-річним захисником — Вадимом Парахоничем. Вадим народився 27 серпня 1985 року. Був молодшим сержантом в/ч А0224. Загинув Вадим 10 травня поблизу Новомихайлівки Донецької області.

Щирі співчуття рідним, друзям, побратимам!

Вічна і світла пам’ять герою!

Хмільник у живих коридорах

15 червня до села Широка Гребля Хмільницької громади на щиті повернувся захисник України Юрій Береза. Знову ріки сліз і море болю… Захисника України поховали на кладовищі в с. Широка Гребля.

12 червня до свого рідного дому в село Рибчинці Уланівська територіальна громада на щиті повернувся захисник України Роман Горейко. 21 червня Герою було б 47… Ще стільки недолюбив, недомріяв, недожив…

Могилів-Подільський на колінах

1 червня, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України, загинув Володимир Червінський, 27.02.1990 року народження.

Чесний, відважний борець за українську Україну… Майбутнє і цвіт нації… Розстріляне майбутнє…

А 29 травня вірний військовій присязі та наближаючи Перемогу України, в бою із ворогов поліг Андрій Челохсаєв. Захиснику лише 41…

Вінницька громада втратила ще двох Героїв

Олексій Ткачук рушив на призовний пункт щойно розпочалось повномасштабне вторгнення. Для себе іншого варіанту юнак не вбачав, адже практично перед початком великої війни завершився його армійський вишкіл на строковій службі. Долучився до Зброй­них сил вже у вересні 2022 року. Ви­конував бойові завдання у складі 77-ї окремої аеромобільної бригади – військового з’єднання Десантно-штурмових військ. Двічі отримував поранення під Бахмутом, але щоразу повертався у стрій. Загинув 12 червня під час ворожого обстрілу українських позицій поблизу міста Новомосковськ Дніпропетровської області. Воїну було лише 23 роки… Поховали на кладовищі у с. Людавка Жмеринського району.

Ігор Євич долучився до війська у квітні 2022 року, воював у лавах 65-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Разом із побратимами протистояв ворогу у багатьох гарячих точках Запорізької області, серед яких Оріхів, Мала Токмачка. Свій останній бій оборонець прийняв 12 червня поблизу села Роботине. Йому навічно залишилось 48 років. Поховали Героя на батьківщині його батьків – у селі Сосонка.

Ямпільщина у чорній жалобі

Загинув житель громади — Сергій Бабин, 1992 року народження, родом із села Михайлівка. Солдат ЗСУ, матрос, розвідник-номер обслуги розвідувального відділення батальйону морської піхоти, у війську із березня 2023 року. Захисник мужньо виконував завдання по захисту Батьківщини на передовій. Загинув 30 травня під час виконання бойового завдання в районі Вовчанська Харківської області.

Щодня платимо найвищу ціну за нашу країну.

Погребищенська громада втратила ще двох Героїв

8 червня у м.Вовчанськ Чугуївського району Харківської області загинув мешканець с. Озерна, вірний син українського народу, сержант — командир стрілецького відділення стрілецького батальйону Віктор Єгоров, 14 жовтня 1989 року народження.

А 10 червня внаслідок артилерійського і мінометного обстрілу, будучи вірним військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, в районі н.п. Часів Яр Бахмутського району Донецької області загинув житель с. Гопчиця, солдат, гранатометник механізованого батальйону військової частини Микола Затоковенко, 6 вересня 1988 р.н. Призваний на військову службу за мобілізацією 23 лютого 2024 року.

Погребищенська громада у жалобі.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв… Вічна слава і вічна пам’ять…

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК