Президент Туреччини закликав НАТО не стати стороною війни в Україні

Реджеп Тайіп Ердоган у вівторок перед самітом лідерів НАТО застеріг союзників Альянсу від вжиття заходів, які можуть втягнути його у війну в Україні. Фактично він закликав дистанціюватися від війни в Україні, уникаючи збільшення постачання озброєння Києву, на чому так активно наполягає Кремль. Про це інформує “Bloomberg”.

“Під час розробки кроків, які необхідно зробити для підтримки України, ми також дотримуємося нашої принципової позиції не робити НАТО стороною війни”, — висловився Ердоган в аеропорту Анкари перед вильотом до Вашингтона. При цьому турецький лідер запевнив, що Туреччина підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

Також Ердоган закликав союзників зняти торгові обмеження щодо оборонної торгівлі з його країною. “Імплементація рішень, які ми ухвалили у Вільнюсі щодо боротьби з тероризмом та усунення перешкод для торгівлі оборонною промисловістю між союзниками, важлива”, щоб зміцнити “солідарність і дух єдності” альянсу”, – прокоментував Ердоган.

Реджеп Ердоган в ефірі телеканалу TRT Haber заявив, що Анкара сподівається на якнайшвидше врегулювання війни в Україні. За його словами, важливо не допустити, щоб цей конфлікт переріс у глобальний. Крім того, Ердоган розповів, що прямо запитав кремлівського диктатора Володимира Путіна про те, коли закінчиться війна в Україні.

"Володимир Путін нещодавно заявив, що є прихильником миру. Очевидно, що в обох сторін накопичилася втома. Я запитав його, "коли ми забезпечимо мир?" Туреччина сподівається, що ця війна між Україною та Росією нарешті завершиться", — сказав Ердоган.

Однак, щоденні антигуманні ракетні атаки та злочини проти людяності російської окупаційної армії в Україні переконують у зворотньому. Воєнний злочинець Путін - прихильник війни, який постійно бреше і вводить в оману світову спільноту, ігноруючи усі міжнародні безпекові норми.

І його єдиної метою у жорстокій колоніальній війні залишається знищення української держави та українського народу.