Про це йдеться в проєкті декларації саміту НАТО у Вашингтоні, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, яке має у своєму розпорядженні текст документа.

Зазначається, що за підсумками ж засідання Ради Україна-НАТО, яке відбудеться сьогодні, 11 червня, буде ухвалено інший документ.

“Ми цілком підтримуємо право України обирати власні заходи безпеки і визначати своє майбутнє, вільне від зовнішнього втручання. Майбутнє України – в НАТО”, – йдеться в проєкті документа.

Союзники також відзначать, що Україна стає “дедалі більш сумісною і політично інтегрованою з Альянсом”.

“Ми вітаємо конкретний прогрес, досягнутий Україною після Вільнюського саміту в необхідних демократичних, економічних та безпекових реформах. Оскільки Україна продовжує цю життєво важливу роботу, ми продовжуватимемо підтримувати її на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включно з членством у НАТО”, – йдеться в документі.

Країни-члени НАТО також мають намір підтвердити, що будуть "в змозі направити Україні запрошення приєднатися до Північноатлантичного союзу, коли союзники погодяться і будуть виконані умови".

"Рішення саміту НАТО і Ради Україна-НАТО в поєднанні з роботою союзників, що триває, утворюють міст до членства України в НАТО. Союзники продовжать підтримувати прогрес України в забезпеченні оперативної сумісності, а також додаткові демократичні та безпекові реформи, які міністри закордонних справ країн НАТО продовжать оцінювати за допомогою адаптованої Річної національної програми", - йдеться в проєкті декларації.