Кувейтська нафтова корпорація (KPC) заявила, що відкрила гігантське родовище нафти Аль-Нохата на схід від острова Файлака в Перській затоці. Запаси нафти оцінюються у 3,2 мільярда барелів. Про це пише газета The Arab Weekly.

Генеральний директор KPC шейх Наваф Сауд Насір аль-Сабах заявив, що запаси нового родовища еквівалентні загальному видобутку Кувейту за три роки.

За його словами, первісна площа нафтової свердловини – близько 96 квадратних кілометрів. Попередня оцінка запасів вуглеводнів у свердловині становить приблизно 2,1 мільярда барелів нафти та 5,1 трильйона стандартних кубічних футів газу, що відповідає 3,2 мільярда барелів нафтового еквівалента.

«Кувейт володіє одними з найбільших запасів нафти у світі. За даними Організації країн – експортерів нафти (ОПЕК), за підсумками 2022 року країна посідала шосте місце у світі за цим показником, а загальні запаси нафти країни оцінювалися більш ніж у 100 мільярдів барелів, або 6,55% від загальносвітових запасів», – йдеться у звіті нафтової корпорації.

Нафта дає Кувейту близько 50% ВВП, 95% доходів від експорту та 95% доходної частини державного бюджету.

Зазначимо, що станом на 2024 рік населення Кувейту становить 4,34 млн осіб, з яких 1,45 млн є громадянами держави, а решта 3 млн – іноземцями з більш ніж 100 інших країн, включаючи Саудівську Аравію, Ірак, Іран, Пакистан. Індія, Бангладеш, Філіппіни, Бахрейн, Ліван. Таким чином, у Кувейті проживає найбільша кількість осіб без громадянства у всьому Близькосхідному регіоні. Валюта цієї ісламської держави є найдорожчою валютою світу.