Постраждало троє робітників, на яких впала підкопана бетонна стіна. Двох із них забрала «швидка»…. Третій відмовився від допомоги лікарів!

Вже відомо, що чоловіки готували майданчик для фундаменту продовження готелю «Франція» в центрі Вінниці… І механічним міні-бульдозером вони вибирали піщану породу поряд із гаражем колишнього Нацбанку. Фундамент покосився і впав на робітників, двох із них травмовано. О 15.45 на місці пригоди знаходилась рятувальна та дві «швидких». На них 2-х постраждалих вивезли із місця обвалу… Третій чоловік відмовився від шпиталізізації та дає свідчення .

Один з очевидців розповів, що бетонну стіну гаражу Нацбанку будівельники хотіли втримати міні-екскаватором, але вона все одно впала на них…

– Маємо троє постраждалих, двоє із яких нині в лікарні, Їхній стан нам невідомий, але всі живі…, – заявив на місці пригоди начальник Вінницького міськвідділу поліції Сергій Синявський. – Зараз встановлюємо хто був підрядником і хто виконував роботи. Опитуємо постраждалих і свідків… За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 172 ККУ (Грубе порушення безпеки праці на будівництві).

Неофіційно стало відомо, що будівельники готували фундамент для продовження готелю «Франція» і тут окрім номерів мали бути сауна та басейн. Також не виключається версія, що робітники наткнулись на підземні ходи в центрі Вінниці, які із початком робіт провалились в спричинили обвал гаражу екс-Нацбанку… Чиї два авто нині під поховані завалами також встановлює поліція.

Нагадаємо, що саме готель «Франція» 5 квітня приймав урядову розширену нараду за участю президента, прем‘єра, 7 міністрів та 350 гостей з усієї України.