Україна та Молдова створить спільну комісію, що слідкуватиме за будівництвом мосту між двома державами. Переправу мають звести у Вінницькій області.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 30 липня.

“Сьогодні ухвалюємо рішення про створення спільної україно-молдовської комісії для будівництва мосту через Дністер в районі Ямпіль-Косуець”, – зазначив прем’єр, коли розповідав про вдосконалення прикордонної інфраструктури.

У червні 2023 року представники України та Молдови підписали угоди про будівництво мосту, про який домовлялися ще до війни. Тоді ж востаннє повідомляли про відновлення робіт на цьому проєкті. Інформацію про те, що зроблено на сьогодні, публічно не оголошували.

Нагадаємо, довжина мостової переправи становитиме 1,3 км. Тендер на зведення виграла «Група компаній Автострада». Фінансувати його мав український бюджет. Планувалося завершити роботи за 2 роки. Проте через війну будівництво зупинилося. Споруда пролягатиме через річку Дністер. Її довжина сягне 1409 метрів, а максимальна висота опор 50 метрів. Також передбачено спорудження сучасного спільного пункту пропуску.

У 2021 році вартість робіт оцінювали в 3 мільярди 386 мільйонів гривень.