На головному «горищі» міста – на 8-му поверсі Скай-парку разом із відомим політиком, співзасновником Центру UA, один з ініціаторів кампанії «Новий Громадянин» та громадського руху ЧЕСНО говорили, радились і дискутували щодо майбутніх виборів до ВР, відкритих списків, про ціну мажоритарників як “гній для президента” та суперкомфортне місто над Бугом… Та про акції прямої дії на владу для зміни системи виборів з часів Януковича 15 травня в регіонах та 17-го в столиці під Радою…

А ще про «боячки Порошенка», «партію Гройсмана», шанси «Жінки із косою» та прохідні відсотки відомих партій та політиків… Про це, що нині обговорюється перед шаленим роком 2-х виборів у 2019-му… І звісно, про вінницьку владу тут в місті та Києві! Бо Вінниця – це політичний Олімп… Чи проміжна станція?

А почалась ця зустріч із короткого тексту на сторінці OlehRybachuk у Фейсбуку:

– Я у столиці столиць, завтра-післязавтра знову говоритимо про виборчу реформу з партійцями, бізнесом, журналістами, студентами, як в тій пісні « бо без тебе ніяк»))), – написав Олег Рибачук. – – Від залізничного вокзалу до готелю по Вінниці – до 5 км, десь година комфортної ходи майже по прямїй і майже літнім вечором. Все б добре, якби не обурливий анонс в потязі – наступна ПРОМІЖНА зупинка – Вінниця… Це Вінниця- політичний Олімп- проміжна?! Потяг до Тернополя, якшошо. Просто нема слів )))

Решта подробиці цієї зустрічі на нашому каналі «33 Новини».

Для довідки:

Олег Борисович Рибачук (нар. 22 квітня 1958, м. Погребище Погребищенського району Вінницької області) — український політик та громадський діяч.

Отримав освіту перекладача англійської та французької мови на факультеті романо-германської філології Київського державного університету імені Тараса Шевченка (1975—1980). Друга вища освіта — факультет фінансів та кредиту Київського національного економічного університету (1993—1996), кваліфікація — економіст. У 1997 році навчався також у Школі дипломатичної служби Університету міста Джорджтаун (США).

Досвід інспектора, старшого інспектора Київської митниці з 1980 до 1986 року. З 1986 до 1991 року — перекладач англійської мови ВТО «Закордоннафтобуд» в Республіці Індія.

1992 рік — начальник відділу валютних операцій Київського акціонерного комерційного біржового банку «Київбіржбанк». З 1992 до 1999 року — начальник відділу зовнішніх зв’язків, начальник управління міжнародних банківських зв’язків, директор Департаменту міжнародних зв’язків Національного банку України.

У 1999—2001 роках — керівник служби Прем’єр-міністра України Секретаріату Кабінету Міністрів України.

2001—2002 роки — віце-президент Чорноморського банку торгівлі та розвитку (м. Салоніки, Грецька Республіка).

З квітня 2002 до березня 2005 року — Народний депутат України 4-го скликання від виборчого блоку Ющенка «Наша Україна». Після обрання до Верховної Ради був керівником групи «Разом» фракції «Наша Україна», уповноваженим представником фракції, головою підкомітету з питань банківської діяльності і валютного регулювання Комітету з питань фінансів і банківської діяльності. Очолював службу голови блоку «Наша Україна», кандидата на пост Президента України Віктора Ющенка.

4 лютого — 7 вересня 2005 — віце-прем’єр-міністр України з питань європейської інтеграції.

7 вересня 2005 — 16 вересня 2006 року — державний секретар України, Голова Секретаріату Президента України. Секретар Політради при Президенті України (травень — жовтень 2006). Член РНБО (жовтень 2005 — вересень 2006).

Радник Президента України з вересня 2006. Радник Президента (поза штатом) від грудня 2007. Звільнений від обов’язків радника 4 березня 2008, після публічних заяв, що голова СП Віктор Балога не завжди відображає точку зору президента.

2006—2008 — Голова наглядової ради Ощадбанку. Член наглядової ради Укрексімбанку.

Грудень 2008 — травень 2016 член наглядової ради «Арселор Міттал Кривий Ріг».

2009 рік — донині — засновник та керівник громадської організації «Центр UA». Один з ініціаторів Громадської кампанії «Новий Громадянин», «Чесно», коаліції громадських організацій «Реанімаційний пакет реформ». Співзасновник аналітичного центру «Колегіум Анни Ярославни