Два автомобілі передали поліцейські та підприємці Латвії для 120 бригади територіальної оборони ЗСУ. Загалом для потреб поліції та ЗСУ європейські партнери передали двадцять автівок.

«Півтора місяця назад я мав можливість зустрічі із Президентом Латвії та керівництвом поліції. Там ми домовились про допомогу Україні. За цей час наші латвійські партнери підготували автомобілі, які передали для Збройних Сил України. А також для поліції у Донецьку, Херсонську та Харківську області», – розповідає Почесний Консул Латвійської Республіки у Вінниці Ігор Скоромний.

Стрижавська громада не залишилась осторонь від допомоги військовим – і подаровані латвійцями автівки поїхали до військової частини з гостинцями. «Для мене дуже важливо, щоб наші хлопці, які сьогодні проходять службу в ЗСУ отримували підтримку і допомогу», – говорить голова Стрижавської селищної ради Михайло Демченко.

«Щиро вдячний всім, і латвійській стороні, і нашому консульству, що вони долучилися і передали автівки для наших військовослужбовців. Це надзвичайно необхідно для виконання бойових завдань. Дякую всім тим, хто не стоїть осторонь, а долучається до допомоги нашим воїнам», – сказав головний сержант бригади Сергій Якубовський.